Elektroonikafoorum.com

Täisversioon: Projekt: sPC
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
sPC-silent Personal Computer

Ehk siis vaja nii vaikset, et vähem kui poole meetri kaugusel saab rahulikult magada. Tehtud siis nii palju, et prose jahuti on olemas nii vaikne kui saab (pole ise kuulanud veel, sest arvuti pole koos, aga mul suht sama vendiga teine arvuti ja toda eriti kuulda pole) ning codegen 350w (näkku pole vaja lüüa, 1 tingimust sellele arvutile on see, et midagi peale TV kaardi juurde ei osta. (selle tingimuse alla ei käi kõvaketas :D )) Toide oli eelmisest arvutist üle ja kasutan ära. Igatahes vent on tal 12cm ehk suht vaikne, koormuseta katsetasin, siis ei saanud arugi, kas käib v mitte. Ning optiline seade on eemaldatud (selle lisan IDE/SATA to USB adaptriga kui vaja läheb. Videokaardi proovin passiivjahutusega panna ja muid üleliigseid vente pole.

Nüüd siis probleem. Olemas on WD400 ketas, aga tolle kõrval on küll unetu öö mulle tundub. Kellegil on häid soovitusi võimalikult vaikse ketta jaoks (olgu see kasvõi mälupulk, vähemalt, et saaks windows xp, ~20 programmi (vlc player, windows live, firefox, winrar jne) ja vähemalt 1 mängu (alla 1gb mäng) peale panna nii, et arvuti jääks vaikseks)? Kummide varianti tean, aga see ei andnud soovitud tulemust. liveCD ei sobi, sest lugemisel teeb ta kah kõva häält. Või on mõnda viisi, kuidas saaks sedasama WD400 ketast võimalikult vaikseks teha? Mingi ümbris vms?
Kui kasutada mälupulgale OS panemist, siis kui suur see pulk olema peab?
Lahendus võiks jääda kodus olemas olevatest materjalidest v alla 100 eegu.
Kui kellegil on supervaikset ketast (sata ja ide sobivad mõlemad) pakkuda Tartus ja mitte suure summa eest, sis andke PS-s teada.
"Vaikset kõvaketast" ei saa 100 raha eest. Kodus on võimalik üht-teist ära teha ise aga tulemus jääb küsitav. Üks lahendus oleks SSD aga need on kallid - Ordis hetkel kõige odavam 2.5" 1795.
Mälupulga pealt saad arvutit kasutada küll. KUI emaplaat lubab USB'st bootida. Kuid XP installimine mälupulgale on kaunis keeruline tegevus - ütleme nii et on võimalik... Imelihtsalt oleks pulgavärk *NIX'ite peal realiseeritav aga siis jääb mänguprobleem. Muuseas Puppy nõuab nt õige natuke üle 100MB (ja seal sees on nii videonäitaja, brauser, pakkija kui ka dokumendiahldus mis ka Office failidega hakkama saab + palju muud).
Ülivakse arvuti jaoks oleks sul tegelikult passiivjahutusega masinat vaja - st ilma ventilaatoriteta. Nt Thermaltake Sonic Tower. Või siis midagi Peltieriga teha. Ka toiteplokk on võimalik fanless'iks ümber ehitada.
Hetkel tundus, et toiteplokki pole meetri pealt kuulda, isegi kui küljekaan maas. Ta ei pea nüüd hääletu olema, vähemalt, et ei sega 1m kaugusel oleva inimese magama jäämist.
SSD kohta tean jah, aga nad on liiga kallid.
Ma mõtlesin koduste vahendite all rohkem näiteks olemasolevale kõvakettale vaigistava karbi ehitamist, aga siis jääb vist tal jahutusprobleem vms.
Endal mul tuli mõte selline, et teen/lasen teha karbi, kuhu istub sisse ketas, sinna saab siis vahejupi kinnitada, et juhtme august ei tuleks heli. Siis teha ~cm igast küljest suuremate mõõtudega karp. Sinna kinnitub teine osa sellest vahejupist. Väiksem karp läheb suurema sisse ja nende vahele silikoon vms kummiline aine.

Lisaks veel see, et kõvaketas EI PEA arvuti sisse minema, ehk vaikuse jaoks ohverdan väiksuse.

Aga "Puppy" pole ka paha mõte, vähemalt, et mugav kasutada...
Uurisin natu selle kohta...nime saamise lugu hea :D
Igatahes...Arvestan selle võimalusega, hetkel tundub parim.
youtubis oli video kus keegi pani enda arvuti miski kollase vedeliku sisse mis elektrit ei juhtind ja polnd mitte krammigi häält kuulda.ise mõttlesin et võiks toite plokki teha vee kindlaks ja siis tale miski löga sisse kallata,aga Destilleeritud vesi ei juhi vist elektrit või juhib?
destill ei juhi, nagu füüsika tunnis katset tehes selgus. Aga kui piisavalt volte ja ampreid on, siis vast seal 230v osas midagi ikka tekib... Vee soojenedes tekib ka rõhk, ehk siis ülevalt pead mingi ava tekitama. Ise seda eriti ei soovita teha...kui midagi juhtub, siis on masin läbi kah vms...
Veega (ka dest) on selline probleem et ega ta kaua puhtaks ei jää. Hakkab ümbritsevast keskkonnast osakesi lahustama. Selliseid uputatud lahendusi on mitmeid tehtud aga pole kuulnud et ükski neist eriti pikalt töötanud oleks. Omapäraste jahutuste teemasse kuulub ka vedela lämmastikuga jahutus - protsessori peal oli potike kuhu arvutikasutaja lihtsalt valas vedelat lämmastikku vastavalt vajadusele. Samas käib see teemasse "ärge seda kodus järgi proovige"

HDD vaigistamiseks koduses lahenduses on jah eraldi kest üks variantidest. Hulk kummipukse ja kogu värk vedrudele riputatud. Eks võid ju proovida aga väga suure tõenäosusega on peale hulka tööd tulemus mis ei tekita erilist uhkustunnet. Kindlasti ei tohi sa ketast aga mingi silikooni vm sisse pista. Mis sa arvad miks nähakse vaeva kõvaketastele eraldi jahutuste lisamisega?
Leiad ehk siit midagi kasulikku.
Pole just kõige odavamad ideed aga ehk miskit abi ikka.
(08-12-2009, 02:06 PM)ReyMan Kirjutas: [ -> ]Leiad ehk siit midagi kasulikku.
Pole just kõige odavamad ideed aga ehk miskit abi ikka.

Andis häid mõtteid küll ja kalliks 1 ideedest ei tule...

Igatahes...Ma sortisin oma jubinakastis ja leidsin 8GB-se seagate ketta. Panin toite kohe taha. WD-st olid kõrghelid palju vaiksemad, magamist need ei segaks, aga need vibratsioonid jms selline on jällegi WD-st valjem. Panen siis radiaatori külge ja panen kummidele rippuma vast (või siis ainult kummidele, seda peab katsetama) Windows peal juba, videokaart, mis teise arvuti ajas crashima, töötab korralikult (seekord panin ka teised driverid)
TV kaardi sain ka külge. Toaantenniga pole pilt hea, väli antenniga sai peaaegu nagu digitv pildi, seega peab 10m pikendusele oomipoodi järele minema. Puudu veel ~5m vga pikendust, monitor ja raadio antenn vms, mis tv kaardi taha käib, aga see võib oodata. Hetkel on asi tegelt hoopis helikaardi taga, mis ajab äri käima :D
Vesijahutus.

Natuke jootmist ja ümberehitust ning vea toiteka pooljuhid ühele vesijahutusplokile.
Lisaks prose, gpu, põhja ja lõunasild. Üks korralik ja suur radikas, uputatav pump reservuaari.

Lisaks kasti üks suur vent madalale pingele tööle.

Kõvakettaga on jah pikem jama, on häälekamaid ja vaiksemaid, üldiselt migni kummipuhvri variant peaks aitama. Näiteks rippuvas asendis kummiribade otsas. Nii, et kruvi/polt ei oleks otseses ühendusest HDD-Korpus.
(09-12-2009, 10:23 PM)j2nx Kirjutas: [ -> ]Vesijahutus.

Natuke jootmist ja ümberehitust ning vea toiteka pooljuhid ühele vesijahutusplokile.
Lisaks prose, gpu, põhja ja lõunasild. Üks korralik ja suur radikas, uputatav pump reservuaari.

Lisaks kasti üks suur vent madalale pingele tööle.

Kõvakettaga on jah pikem jama, on häälekamaid ja vaiksemaid, üldiselt migni kummipuhvri variant peaks aitama. Näiteks rippuvas asendis kummiribade otsas. Nii, et kruvi/polt ei oleks otseses ühendusest HDD-Korpus.

jahutus on väga vaikne, sellega pole probleeme (hetkel veel)
seda kummivarianti kasutangi hetkel teisel arvutil, kohe lakkas see krõbisemine. Vast peab ka selle arvutiga nii tegema.
Lehti: 1 2