Elektroonikafoorum.com

Täisversioon: SMPS probleem
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
On kätevahel üks impulsstoiteplokk, millel originaalis kontrolleriks tundmatu SK8060. Kogu toite "seinapool" loomulikult tervenisiti maha põlenud. Originaalkivi, ega tema andmelehte saada pole. Sai siis võetud kätte ja tehtud uus kontroller klassikalise Texase UC3842 ( http://www.ti.com/general/docs/lit/getli...leType=pdf ) peal. Töösagedust vanal toitel me loomulikult ei tea. Sai siis "silma järgi" ja hiljem erinevaid katsetades jäädud hetkel ca 200kHz juurde. Nüüd oleme jõudnud sellesse staadiumisse, kus kõik on kena - toide läheb ise käima, annab isegi pea-aegu õige pinge välja. Tähendab, kõik on pea-aegu kena. Kui vaatame nüüd ossiga, mis toimub trafol, siis... (pilt on vastandfaasis, s.o. jalad-ülespidi): http://rakaud.net/avalik/Foto0249.jpg

Ehk siis meil tekib siinus mis mingil põhjusel kahaneb, seejärel on meil korralik piik toiterail'ini, siis täiesti maha, hetkeline stabiliseerumine ja siis uuesti tuttava kahaneva-siinuse-tsükli juurde.

Lisan ka paar pilti analoogi-ekraanilt. Seal on aga pilt veidi segane, kuna pole päris selle töö jaoks mõeldud riist, ning puuduvad tal triggeri osas paar muidu kasulikku funktsiooni.
http://rakaud.net/avalik/Foto0255.jpg
http://rakaud.net/avalik/Foto0258.jpg

Siiani ainus, mida oskasin kahtlustada, oli jõutransi lättelt tulev tagasiside. Proovisin seda muuta mängides takisti väärtusega, mis transi viimati nimetatud jalalt maha jookseb. Muutus sisuliselt puudus.
(07-09-2012, 10:06 AM)daddario Kirjutas: [ -> ]On kätevahel üks impulsstoiteplokk, millel originaalis kontrolleriks tundmatu SK8060. Kogu toite "seinapool" loomulikult tervenisiti maha põlenud. Originaalkivi, ega tema andmelehte saada pole.

Internett ütles, et "SK8060- is a sub package of SCY99051AP,If you need see the description,please click SCY99051A" ning siis klikkides avanes see http://www.datasheetdir.com/SCY99051AP+PWM-Controllers

Et äkki on kasu.