Elektroonikafoorum.com

Täisversioon: Vinüülimängija helipea koormused
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Lai graafik on siis selline - signaal lõpep lihtsalt 15 kHz peal otsa.
Helipea: Audio Technica AT13EaV

Suhteliselt kõrgem "kühm" 48 Hz koha peal (võrreldes teiste peadega) võib olla tingitud teistsugusest peahoidikust (ülejäänud pead on olnud "technicsi stiilis" alumiiniumsulamist hoidikutes, see on Saba originaalhoidikus).

https://personal.filesanywhere.com/fs/v....5e70b7a5ae
Lõpetuseks siis ka Ortofon 2M Blue graafikud.

Kogu sellest "seltskonnast" tundub see kõige ühtlasema (horisontaalsema) karakteristikuga, kuid samas sisendmahtuvuse liigne suurendamine hakkab graafikut alla suruma juba alates 8 kHz-st.

https://personal.filesanywhere.com/fs/v....6072b19fa8
Et mida siis kogu sellest askeldusest järeldada võib:

a) mitteseadistatava sisendkoormusega fonovõimendi vaikeseade ei sobi tingimata mitte ühelegi helipeale - kui tahta veenduda, et grammeri heli edastatakse parimal moel, tuleb koormusseadetega mängida;

b) helipead on oma tunnusjoontelt ja reageerimiselt mitteoptimaalsele koormusele erinevad.

Ei ole tegelikult ju uudiseks, kuid "pildilt vaadates" on hea veenduda...
Hea küll, sageduskarakteristik sageduskarakteristikuks, kuid selles ei peitu ilmselt vastus küsimusele, miks ma U-25-ga plaate kuulan ja mitte "kordades lineaarsema" 2M Blue-ga.

Kas U-25 2. harmoonilise suhteliselt madalam tase võib ka (lisaks minu "rikutud kuulmismaitsele") oma rolli mängida ...
See U-25 ikka tõstab kõrgemat otsa väga palju. Miks ta sulle meeldib ei tea aga moonutused on nii vähe väiksemad, et see ei saaks ka nagu põhjus olla ja põhiliselt väiksem ainult 2. harmoonilise osas, mis peaks just "musikaalset/meeldivamat" heli tekitama.
Üldse oleks võinud need graafikud teha mingis 30 dB vahemikus, oleks muutused paremini näha. Kõrva järgi on paar-kolm dB muhk või lohk juba suur muutus, antud juhul on U-25 ja M2 erinevus ülemises otsas 10 dB juures.
(20-12-2015, 09:27 PM)moi Kirjutas: [ -> ]See U-25 ikka tõstab kõrgemat otsa väga palju. Miks ta sulle meeldib ei tea ...

Ei tea ka mina, kuid nii see hetkel on.

Ega vist enne tõele lähemale ei jõua, kui mõõtemikrofon saab soetatud ja ka järgnev ahel võimendi sisendist kuulaja kõrvani ära saab kaardistatud.

Aga üldpildi peade erinevatest tunnusjoontest sain üsna hästi enda jaoks silmade ette.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16