Elektroonikafoorum.com

Täisversioon: Eelvõimendi Onkyo P-303 renoveerimine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6
Ahoi !

Ärge lüütide juures unustage et lisaks mahtuvusele võib aja jooksul muutuda ka ESR ja seda on natuke raskem mõõta, samas helile võib mõju avaldada.
(06-06-2017, 03:45 PM)madis Kirjutas: [ -> ]Ahoi !

Ärge lüütide juures unustage et lisaks mahtuvusele võib aja jooksul muutuda ka ESR ja seda on natuke raskem mõõta, samas helile võib mõju avaldada.
Kõik hiinlased, mis töötavad atmega 328 mikroskeemil, on programmeeritud ESR-i määratlema. Seda ka madis64-le soovitasin:
https://www.aliexpress.com/item/2015-new...4.2.TfdOyV
(06-06-2017, 11:57 AM)martk Kirjutas: [ -> ]Ise kasutan sellist võtet:
Plaaditaldrik tühjalt pöörlema ja käpa langetan plaaditaldriku kõrvale läbi tikutoosi või veel parem läbi metall/plast vidina. Nõel/helipea jääb seega õhku.
Volüümi keeran asendisse millega ise maksimaalselt kuulan (mul ca kl 2.30 ) ja tämbrid keeran max asendisse.
Peaks koheselt olema arusaadav/kuuldav, kui miskit kõrva häirib, olgu see sahin, foon või müra.

Saunds laik ö test plän, söör ;-)

Referentsiks oleks mul siis võtta Pro-Jecti TubeBox ja PhonoBox S (ja ka mõne integreeritud võimendi sisene fonoaste).

Lisaks kuulamishinnangule saan (vist?) mõõta ja salvestada Umik-1-ga klappidest tulevat heli - ehk saab emotsionaalsele hinnangule ka numbrilised väärtused taha.

Lisan selle harjutuse tegemata tööde loendisse.
(06-06-2017, 11:57 AM)martk Kirjutas: [ -> ]Ise kasutan sellist võtet:
Plaaditaldrik tühjalt pöörlema ja ...

Natuke järele mõelnud, miks seda taldrikut keerutada on vaja? Mootorimüra ju fonoastmesse eriti nagu ei puutu ...
(04-06-2017, 11:16 PM)martk Kirjutas: [ -> ]Kuidas plaanid ümberlülititega käituda, sul ju allergia kontaktlülituste vastu ;)

Tegelikult sellise jupstükiga:

[attachment=783]

;-)
(06-06-2017, 11:37 PM)madis64 Kirjutas: [ -> ]Natuke järele mõelnud, miks seda taldrikut keerutada on vaja? Mootorimüra ju fonoastmesse eriti nagu ei puutu ...
Pole sinu plaadikeerutajatega kursis, seega pakun universaalset lahendit juhuks, kui mootori või tafo häire peaks helipeasse jõudma.
Tuli meelde üks lahendus, kuidas määratleda helipeasse jõudvat müra/fooni - tegin kaupluse/keemilise puhastuse traatriidepuust aluse/jala, mis ulatus üle pöörleva taldriku. Toetasin sinna käpa ja tsentri lähedal oli helipeasse jõudev häire tugevam. Pidin trafo varjestama, et häirest lahti saada.
Nõus, kuid mängija ajami poolt peasse elektromagnetiliselt või mehaanilislt genereeritav müra ei puutu ju fonoastme müratasemesse?

Et kui on soov fonoastmeid omavahel (müra osas) võrrelda, siis minu arvates ikkagi seisva ajamiga.

Ajamimüra kohtasin juba oma esimese projekti juures, milleks Arktur 006 oli (siiani alles), millel mootori sisselülitumisel tekkis helipeasse selge "huugamine".
(07-06-2017, 08:55 PM)madis64 Kirjutas: [ -> ]Et kui on soov fonoastmeid omavahel (müra osas) võrrelda, siis minu arvates ikkagi seisva ajamiga.
Ma ei ole kinni helitehnika numbrilistes näitudes, kuulan muusikat (minu jaoks on tänavune aasta "viljakas" - kaks mu lemmikut on uue kogumiku välja andnud - Kraftwerk mais ja Roger Waters juunis). Ja muusika kuulamisel tahan teada ja leppida lülidega, mis pole muusika, vaid edastusvead. Seetõttu misiganes vinüülmängija segav helielement on mulle samatähtis/-häiriv, kui järgnev fonoastme heliielement, tämbriploki  helielement, eelvõimendi helielement, lõppvõimendi helielement ja kõlarite helielement. Ümberlülitite teemal kaasa rääkida ei oska - minu jaoks nad kas töötavd või ei tööta - see on mul lihtmenetlusel mõõdetav.
(07-06-2017, 11:58 PM)martk Kirjutas: [ -> ]Seetõttu misiganes vinüülmängija segav helielement on mulle samatähtis/-häiriv, kui järgnev fonoastme heliielement, tämbriploki  helielement, eelvõimendi helielement, lõppvõimendi helielement ja kõlarite helielement. 

Õigust räägid, täiesti nõus. Kuid siiski leian, et tervikahela üksikelemendi analüüsimisel on kasulik teiste - sellest sõltmatute -tegurite mõju võimaluse korral elimineerida.
Fonoaste ei sa ju kuidagi mängijamüra vähendada.

Enne P-303 kuulamist pean leidma, milline mu lõppvõimenditest kõlarisse kõige vähem müra tekitab (juhul, kui neil kõrvaga kuuldavat vahet on), et siis sellega proovida (Hitachit ei ole jõudnud veel korralikult kuulata).
Toitelüüdid saabusid ja sissejoodetud, kuid tellides ei taibanud alaldijärgsete lüütide kõrgust kontrollida - nii need 40-mm kõrgused FC-d sinna varje alla hästi ei mahugi (millimeeter jääb pitlikult puudu).

Ega midagi, mis kehvasti, see uuesti ja ilmselt tuleb Rubyconi ZLH-d võtta.
Lehti: 1 2 3 4 5 6