Denon avr-1906, protected mode
#1
kuna sr-1100 ootab juppe siis voodi all vedelenud denon sai tellitud puuduvad dioodi ja zeneri. vigane diood ja zener rõõmsalt vahetatud aga rõõm jäi üürikeseks, zener andis jälle saba. Oletatav põhjus r108fl ja 109 peaksid paberite järgi olema 0.2ohm aga on 3ohm. Kõigi kanalite samad takistid on mõõtes 0.3ohm aga see tuleneb ilmselt multimeetri ja 5% lubatud takisti veast. 3ohm vs 0.3ohm, kas sellest tulenevalt võib see kaitseahela zener zd102fl saba järjekordselt anda ja rakendub protected mode. Vastas transi nimetatud takistid on eelneva remondimehe poolt vahetatud ja r106fl on samuti vahetatud. Panin pildi see plaadi tagumine pool on avr1908 oma, sest 1906 service manuali, kus oleks nimetatud diood ja zener olemas ei leidnud aga 1908 ja 1505 skeemid suht sarnased ja seal olemas. r108 ja 109 värvikoodi järgi ka õiged ehk 0.22ohm.


Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)
   
Vasta
#2
Lahtiütlus: 

digitehnika on minu jaoks (eraldiseisvad dsp-d ehk välja arvatud) probleemjäätmed juba tehase koostekonveierilt lahkudes nii et mina nendega ei tegele.
Vasta
#3
Mis digitehnika, mine nurka 64 ! Smile Konkreetne probleem on analoogahela probleem.


Kui takistid on 10x suuremad kui tarvis, siis tundub et ka Zener võib oluliselt suurema pinge saada ja juhtima hakata, jõutransside juhtahel suudab kindlasti piisavalt voolu tekitada.

Vaheta takistid õigeks tagasi ja jääb ka zener terveks. Tihtipeale enne millegi remontimist tuleb vaadata mida varem tehtud on ja remont minema remontida.
Vasta
#4
Ahelad võivad ju analoogid olla, kuid digiressid jätan ma pigem IT-bussile  Smile
Vasta
#5
See plaanis on aga kuna neid vahetatud polnud, küsiks mis valemiga mõlemad 3ohm said, erinevus on neil kahel takil sisuliselt olematu. Ehk teisisõnu "paisumine" 10x. Raudselt originaalid - takistite jalgade metallosa on miski kattega kaetud nagu kõigil plaadi komponentidel.  Eelnev remont tehtud 10-8 aastat tagasi ja asendatud takid näevad välja nagu made by cccp. Kõlarid on mõeldud 6-16ohm, mul on kerge kahtlus, et kõllid mis seal igapäevaselt järel on 4 ohm aga omanik ei suuda seda öelda, sest kirjad puuduvad. Kas see võib praeguse probleemi ja võis eelmise remondi põhjustada?
Vasta
#6
Kui zd102fl ära sureb siis see ei ole nende takistite viga, kuskil peab olema mingi transistor kas pidevalt vigane või vahetevahel jupsid mõni ühendus.
Vasta
#7
Olles pool ööd lammutanud ja uurinud, siis jah üks trans on (pool)vigane b1560. Päris kindlalt ei saa väita aga tundub, et korra on seda ka vahetatud. Jootmisest ja termopasta olekust kerge kahtlus tekib. Ma pole küll spetsailist aga 0.3 ohm versus 3ohm, ilmselt siis tehase error sünnist saati, koormab transi aja jooksul üle. Sest kui ma diooodi ja zeneri ära vahetasin siis kusagil 30-45 min asi toimis aga kui ma heli põhja keerasin oli jälle kutu. Nüüd on küsimus selles, et kust sobiv asemele TME's on mingi noname.
Vasta
#8
Siis soovitaks kasutada ikka un-remonti. Vaheta välja kõik eelmise remontija poolt pandud jupid, transid osta Farnellist või ELFAst et ei oleks vuhvlid (hiinast on 50%+ tõenäosus).

Ja pane korralik termopasta ja peale sisselülitamist jälgi mõnda aega sisemust - temperatuuri. Väga hea oleks termokaamera, ega sul juhtumisi CAT moblat pole ? Smile

Mul on palju kordi olnud olukord kus remondi tagasiremontimine on tulemusi andnud, tihtipeale inimesed ei mõtle mida nad teevad.
Vasta
#9
fanellist leidsin sankeni omad, vast on siis originaal, SK tähis transil on vast sanken. Kas peaks npn ja pnp paaris vahetama. Peale seda suurt lammutamist ja korduvat kontrollimist-mõõtmist tundub siiski, et kõik takid vastavad skeemile, kuigi seal on kaks takki mis skeemil on aga part listis neile vastet pole, seega väärtusi ei tea aga klapivad muude kanalite omadega, seega pole vast põhjust muretsemiseks.
Lisatud: termokaamerat pole aga miski infra temp mõõdik on. Vahest jäi eelmisel remontijal see bias paika säädimata.
Head aastavhetust kõigile ja tänud muidugi ka.
Vasta
#10
Kena alanud aastat!

Lubasin küll digistuffi elustamisele mitte kaasa aidata, kuid mees on oma sõna peremees - kord annab sõna, siis võtab selle tagasi  Smile

Minu 2 eurosenti:

võimsustransside emitteritakistites on 10-kordne erinevus, mis töö käigus triivib valjukaväljundi (signaalile lisaks) nullist eemale (oomi seadus võiks asjatada). Mida valjemini mängib, seda rohkem eemale viib. Vaene zenerike püüab aga lõputransi baasipinget selle eemalduva keskpunkti suhtes ohjata/piirata, kuid tema võime näib piirduvat 5mA ja 200mW-ga. Kuid rinda tuleb tal pista eelneva astme väljundvõimsusega ja lõpuks (helinivoo tõustes) vannub ta paratamatult alla.

Nii et emitteritakistid võrdseks (0,3 oomi võiks ok olla) ja probleemi üks võimalikest juurpõhjustest võiks saada kõrvaldatud.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne