02-06-2012, 06:38 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-06-2012, 09:14 PM ja muutjaks oli vtl.)
(27-05-2012, 12:10 PM)A.R. Kirjutas:(27-05-2012, 02:39 AM)vtl Kirjutas: tunned lihtsalt huvi, kuidas asi arenenud on?jah
[...]
Aga kui lõigatud saad anna teada. Reedel loodetavasti.
---------------------------------
Minu esimene kiri Metec-isse:
Tere.
Vaja oleks valmistada lehtmaterjalist mask, mille ülesanne on teleskoobi täpseks fokusseerimiseks vajalike difraktsioonikiirte tekitamine.
Detaili läbimõõduks on ca 200mm ja pilude laius suurusjärgus 5...10mm. Täpse lõikusjoonise saan hiljem saata.
Materjal võib olla õhuke, ca 0.5...1 mm teras- või 2...3mm alumiiniumplekk või ka läbipaistmatu plastik.
Mida kergem, seda parem, samas ei tohiks teleskoobi ees oma raskuse mõjul läbi painduda.
Kas sellist lõikustööd on võimalik Teilt tellida ning milline võiks olla orienteeruv maksumus?
Kas materjal on teie poolt või tuleb oma materjal tuua?
Kas kogus mõjutab hinda?
Kas joonis peab tingimata olema Autocad-i formaadis? Originaaljoonis on mul .svg vektorformaadis.
Lisan mõned pildid, milline see mask umbes välja näeb.
Ette tänades,
VV
Metec-ist järgmise päeva õhtul pool viis tulnud vastus:
Tere
Hinnapakkumise jaoks peab joonis olema Autocadi 2006 .dxf formaadis.
Võite kasutada ka oma materjali kui soovite. Meil on olemas alumiiniumi, aga palun täpsustage paksust.
Parimate soovidega,
MM
Minu järgnev kiri:
Tere
Tänan vastuse eest.
Nii uskumatu, kui see ka ei tundu, aga leidub veel hulgaliselt inimesi, kellel ei ole Autocadi arvutis
ning kes ei hakka ühe detaili lõikamise või hinnapakkumise saamiseks seda ka ostma.
Piraattarkvara ma samuti ei kasuta.
Seega enne kui ma lähen "küla peale" sõbralikku firmat otsima, kes mul selle joonise Autocad-i viiks,
sooviksin siiski teada orienteeruvat maksumust, kas mul on mõtet seda maski üldse teie käest tellida.
Teil on ju ometigi kogemus, kui palju sarnase keerukusega detaili lõikamine ligikaudselt maksab?
Kui hinna suurusjärk sobib, siis lähen Autocad-iga masinat otsima.
Materjalist - mida ma peaksin täpsustama? Nagu ma eelmises kirjas kirjutasin, ei ole minu jaoks
kuigi oluline, kui paksust materjalist see mask tuleb, seni kuni ta käes hoides liiga vedel ei ole.
Pigem ootaksin, et hoopiski Teie täpsustaksite, millise paksusega alumiiniumi Teil pakkuda on,
millised on hinnad ning kui palju materjali paksus lõiketöö hinda, keerukust või täpsust mõjutab.
Ma ei ole laserlõikuse eripäradega absoluutselt kursis
Salvestasin oma svg faili CorelDraw abiga dxf formaati. Versiooniks sai valida Autocad 2004.
Ehk aitab see kuidagi kiirendada hinnapakkumise tegemist.
(Mul ei ole õrna aimugi, kas ja milline mõõtkava sellega kaasa pandi, detaili välismõõt peaks olema 230mm.)
Terv.
VV
Järgneva kahe tööpäeva jooksul ei ole Metecist rohkem reaktsiooni tulnud.
Tundub, et MM ei viitsinud isegi esimesse kirja süveneda, rääkimata oma mugavustsoonist välja tulemisest ehk siis täielik huvipuudus ja vastutulematus.
Kas tegu on lihtsalt ignorantse töötajaga või on firma niivõrd täissöönud ja/või monopoolses seisus, et võivad lubada selliselt positsioonilt suhtumist.
Kuna tegu oli ametlikku ja avalikku kanalit pidi saadetud päringu ja vastusega, mitte erakirjadega, siis ma loodan, et MM vastuse avalikustamisega siin foorumis ei ole ma midagi halba teinud.
PS. Esimeses kirjas vastamata jäänud küsimus "kas kogus mõjutab ka hinda" tähendab tegelikult seda, et mõistliku hinna ja korraliku resultaadi korral oleks sellistest maskidest huvitatud amatöörastronoome Eestis ilmselt kümneid.