Bahtinovi maski valmistamine
Vaatasin oma teise kirja tooni. Enne selle (teise kirja siis) kirjutamist ma mõtlesin, kas peaks kõrvad lonti laskma, ACad 2006-s dxf-i tegema ja alandlikult pakkumist paluma.

Siis (ikka enne teise kirja kirjutamist) lugesin läbi oma esimese kirja ja leidsin, et see oli igati viisakas ja koostööd soosiv. Kirjeldasin soovi, näitasin eelvaadet, küsisin orienteeruvat hinda ning lubasin tellimisel korrektseid jooniseid. Kas ma sain mingigi orientiiri? Ei saanud!
Küsisin, kas kogus mõjutab hinda - vastust ei saanud.
Materjalist - jätsin neile vabad käed pakkuda stiilis meil on sellist terast, hind selline. Alumiiniumil hind selline. Minu jaoks pole vahet, aga olin külapealt kuulnud, et alumiiniumi servad pidid karvasemad jääma, terase lõikejoon aga sile. Mul ei ole ju mõtet lakke vaadates punnitada mingit konkreetset paksuse-materjali kombinatsiooni, kui selgub, et seda on tehniliselt kõige ebamugavam või kallim lõigata. Eeldasin, et spetsialist ja töö tegija pakub, et teeme seda x materjalist - nii tuleb kõige parem.

Mis ma vastuseks sain? Peaaegu 2 päeva hiljem napisõnalise, üleoleva ja pealiskaudse maili stiilis hangi omale kõigepealt Autocad, siis tule midagi küsima. Ja miks just 2006? Sellest saan ma aru, kui nad uuema versiooni faili ei suuda lugeda, aga miks mõni versioon VANEMAS ei võiks olla?
Ja kuigi ma esimeses kirjas kirjutasin, et sobib nt. 2...3mm alumiinium, tahab ta, et ma paksust täpsustaksin. Ma väljendasin selge sõnaga, et mul on nendes piirides ükskõik, tehku sellest, mis on odavam ja/või mida on parem lõigata.

Siis mõtlesin, et kas peaksin küürutama, kui teine pool absoluutselt vastu ei tule. Ei pea! Ajan selja sirgu ja leian töötaja ja/või firma, kes tahab ja viitsib seda tööd teha ning mõni minut kaasa mõelda. Kui ei leia, siis ostan välismaalt.

Mismõttes minu tellimus moodustab 1% päevakäibest? Et kui poest ainult tikke ostan, siis võib turvamees mulle jalaga perse anda, aga kui ostukorv kuhjaga täis on, siis kummardatakse ja tehakse uks ka lahti? Täna teen 6€ tellimuse ja kui ma tööga rahul olen, siis ülehomme olen võib-olla tagasi miljonilise tellimusega mingi muu asjaga. Aga kui mind täna väikese tellimusega teisejärguliseks inimeseks peetakse, siis selle kogemusega ei lähe ma sinna kohta kunagi tagasi.
(03-06-2012, 02:05 AM)madis Kirjutas: Kodutöö on sul tegemata.

1) täpsusta materjal. Kes peale sinu teab mis paindub ja mis ei paindu ?

Töö tegija, kes igapäevaselt nende materjalidega kokku puutub?

(03-06-2012, 02:05 AM)madis Kirjutas: 2) tee dxf. Isegi vabavaralist kola leiab selle tegemiseks netist...

Nõuti ju lausa versiooni täpsusega.

(03-06-2012, 02:05 AM)madis Kirjutas: "Soovin tellida detaili vastavalt lisatud joonisele. Materjal: 1mm roostevaba (AISI 304). Tänud ! Vootele."

Kui Sinu firmasse tuleb päring, mis võiks maksta ligikaudselt sellise funktsionaalsusega kontroller, kas Sa siis eeldad, et tellija valdab ise vabalt kõiki erialaseid termineid, tehnoloogiaid ning komponentide parameetreid?

(03-06-2012, 02:05 AM)madis Kirjutas: Usu mind, see aitab. Ega tellimusi ei võta vastu kõhutunde ja kogemustega insenerid, see on hoopis administraatoritüüpi töö.

Äkki administraator läheb korraks kiri näpus selle kogemustega inseneri juurde ja küsib siis? Või kuidas ta muidu oma tööd teha saab?
Ma ei tahaks sugugi inimeste üle pildi järgi otsustada, aga kõnealuse firma kodulehel kontaktandmete all nähtav ilus tüdruk ei jäta tõesti muljet, et ta kunagi mõnda rauatükki käes hoidnud on. Kõige raskem asi oli ehk küüneviil.
Kodulehel
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Bahtinovi maski valmistamine - Autor: vtl - 17-05-2012, 05:01 AM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: jassa - 17-05-2012, 09:57 AM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: KaruTEC - 17-05-2012, 11:57 AM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: vtl - 17-05-2012, 06:42 PM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: A.R. - 17-05-2012, 07:59 PM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: vtl - 17-05-2012, 08:39 PM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: felch - 18-05-2012, 07:59 AM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: vtl - 18-05-2012, 05:44 PM
RE: Bahtinovi maski valmistamine - Autor: A.R. - 18-05-2012, 09:02 AM