Kaamera sisendid
#1
Tükk aega uurin ja ei suuda läbi hammustada.

Eesmärk oleks panna üks kuni mitu kaamerat oma seadme külge. "Seade" on hulk erinevaid ideid, mis üldjuhul on PC-st väiksemad asjad - robotid eelkõige. Samas võib seadmel olla linux peal. Näiteks hetkel on laua peal linuxiga beagleboard (http://www.beagleboard.org/) ning selle kloon IGEPv2 omab mingit kaamera paralleel-liidest (http://www.igep-platform.com/index.php?o...&Itemid=55 )

Paljud olemasolevad lahendused ei sobi, kuna soov oleks saada kätte kasvõi madala resoga pilti aga kiirusega 60fps ja üle. Hetkel robootikud kasutavad aktiivselt PS3 Eye nimelist veebikat, mis teeb VGA reso juures 60fps ja QVGAd 120fps. Antud kaameras on sees sensor OV7720 ja OV538 usb liides.

FPGA-sid kasutada ei oska. Väga suurt raha valmislahenduste ostmiseks pole. Näen, et kasutatakse mingit CCP2 nimelist liidest (http://www.listware.net/201008/linux-med...ap35x.html).

Äkki keegi on nii lahke ja jagab mõnda olemasolevat lahendust näiteks Eagle failide näol? Samuti lihtsalt soovitused teretulnud. Et kuidas saada kiire FPS-ga pilt mingisse ise ehitatud seadmesse. Eriti edev oleks, kui lahendus lubaks kasutada mitme sensori katiku korraga kasutamist. Näiteks stereonägemise juures on oluline saada pildid samal hetkel.

Oskuste tase on selline, et kuni 100pin 0.5mm SMD asju olen ise tinutanud ning mikrokontrolleritest oskaks kohe kasutada AVR 8 bitiseid, Renesas R32C sarja ning MSP430-t. Linuxiga teen kõik mis vaja ning valmis Eagle failide puhul saaks oluliselt keerukamad projektid kokku tinutatud. Pildi OpenCV tarkvara või isetehtud C koodiga analüüsimine igasuguste kavalate algoritmidega - saan hakkama.
Vasta
#2
60 fps vajab tõhusat proset, õigemini DSP-d. mille poolest beagleboard siis ei sobi ? see on tõsise prosega mille jõudlust naljalt ei ületa, ehk vaid paralleeltöötlusega FPGAs. ise oma plaati arendada ei soovita, väga kalliks läheb . erand on ehk SH7262 Renesasilt mis "tavalises" tqfp176 kestas ja sisaldab tervelt 1MB RAMi ! VGA pilditöötluse jaoks pole välist RAMi vaja ja kogu skeem taandub üsna primitiivseks. aga 60fpsi jaoks jääb tema double core 345DMIPSist vist väheks...
ps. on huvi/vajadus arendada lihtne pcb antud prose jaoks, kas on veel huvilisi ?
aaa veel, stereo jaoks on sensoritel vastav sünkro liides. näiteks Aptina omadel ( varem Micron). kurb on see et andmelehe saab vaid NDA all ehk iseehitajale / eksperimentaatorile kättesaamatud.
Vasta
#3
(16-09-2010, 12:03 AM)raivo Kirjutas: 60 fps vajab tõhusat proset, õigemini DSP-d. mille poolest beagleboard siis ei sobi ? see on tõsise prosega mille jõudlust naljalt ei ületa, ehk vaid paralleeltöötlusega FPGAs. ise oma plaati arendada ei soovita, väga kalliks läheb . erand on ehk SH7262 Renesasilt mis "tavalises" tqfp176 kestas ja sisaldab tervelt 1MB RAMi ! VGA pilditöötluse jaoks pole välist RAMi vaja ja kogu skeem taandub üsna primitiivseks. aga 60fpsi jaoks jääb tema double core 345DMIPSist vist väheks...
ps. on huvi/vajadus arendada lihtne pcb antud prose jaoks, kas on veel huvilisi ?

Kui sa skeemi joonistad, siis ma võin üritada ära trasseerida. Huvi on kindlasti olemas. Beagleboardi osadel kloonidel on miski parallelsiiniga kaamera sisend isegi olemas. Aga ma pelgan selle osa ise ehitamist. Seetõttu loodangi, et keegi aitaks.

Tõnu
Vasta
#4
selle töö on inimesed juba ära teinud. jaapanikeelse ajakirja Interface juuni numbril oli kaasas SH7262 board:
http://shop.cqpub.co.jp/hanbai/books/MIF/MIF201006.html
kahjuks ei oska ma seda eestisse kuidagi tellida. skeem:
http://www.cqpub.co.jp/interface/downloa...%9B%B3.pdf
mõstlik oleks kaamera ühendada millegi peenema kui 2,54mm piikidega, samuti lisaks ekraani et pilti vaadata/ kontrollida saaks.
Vasta
#5
(16-09-2010, 10:08 PM)raivo Kirjutas: selle töö on inimesed juba ära teinud. jaapanikeelse ajakirja Interface juuni numbril oli kaasas SH7262 board:
http://shop.cqpub.co.jp/hanbai/books/MIF/MIF201006.html
kahjuks ei oska ma seda eestisse kuidagi tellida. skeem:
http://www.cqpub.co.jp/interface/downloa...%9B%B3.pdf
mõstlik oleks kaamera ühendada millegi peenema kui 2,54mm piikidega, samuti lisaks ekraani et pilti vaadata/ kontrollida saaks.

Tuttav eestlane elab Jaapanis ning vajadusel ostab ja postitab träni. Ma suhteln sinuga otse vist.

Äge oleks kui suudaksid sina külge liita http://www.ihanker.com/OV7720_DS.pdf ning leida ka allika, kust neid osta saab.
http://www.mobisensesystems.com/pages_en...dules.html on valmis moodulid aga minu arust natuke kallid.

Üks teine asi, mis Renesasist on silma jäänud:

http://www.renesas.eu/applications/autom..._child.jsp
http://www.youtube.com/watch?v=fgi8gwpGY...re=related
Vasta
#6
Võibolla on see huvitav materjal:
http://tinyurl.com/34arxto

Lipperti CoreExpress plaadid tunduvad mitte eriti kallid ja meeldivalt väikesed.
Vasta
#7
On olemas VS6502 ja VS6552 kaamerad, omalajal maksid 100 raha kanti tükk.
Kasutusel olid ka paljudes nokia telefonides.
Veidi imelik paraleel liides aga muidu täiesti ok. Pildikvaliteet on sarnane odavale veebikaamerale. Või noh vaata ise näiteks nokia 6101i kandis sellist kaamerat. VS6502 on 30fps VGA reziimis ja 60fps QVGA reziimis. VS6552.ga pole katseid teinud.

EDIT:
Veider, nagu tootmine oleks lõpetatud neil sensoritel. Mõnda aega tagasi sai veel digikey-st. Mul muidu neid sensoreid 6tk ja samapalju SMD pesasid.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne