10-01-2021, 12:48 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-01-2021, 01:21 AM ja muutjaks oli ci139.)
(09-01-2021, 10:17 PM)madis64 Kirjutas: Mida sa selle postitusega täpselt öelda soovid?
? kas ma sain õigesti aru , et asendasid 4558 4562 -ga
+ isegi kui asendada op amp täpselt sama mudeli-/tüübiga (e. siis ,kui 4558 asendada teise 4558-ga) on nende I-/O offset´-id , open loop gain , jne. ... erinevad → seega olenevalt skeemi eelpingestuse meetodist - tuleks tööpunktid uuesti paika timmida ...
märkus : (kuigi käesolevas postituses ei oma see eriti tähtsust , mainiks siiski , et) minu I-/O offset definitsioon erineb eriala kirjanduses esinevast → on selge , et mistahes füüsikaline (antud juhul pinge) etalon/-referents omab mingisugust viga -- (samuti ka) op amp´-i sisendi "0" ei asu päris (Vcc+Vee)/2 peal samuti ka /!\ väljundi "0" ei asu toite mediaanil . . . võrdluseks https://www.ti.com/lit/an/sloa059/sloa059.pdf . . . selgituseks ma vaatlen neid vigu eraldi e. ideaal-väljundi korral sisendi hälve ja ideaal sisendi korral väljundi hälve . . .
(järgnev pole oluline , aga näiteks : on võimalik tekitada skeem kus op amp üritab stabiliseeruda oma "loomulikus" /!\ "I/O nullis" . . . ilmneb , et selline "null" oleneb toitepingest ja operatsioonvõimendi tüübist/≈topoloogiast/≈ehitusest . . . ja teatud tüüpi op amp´-id (või osad op amp´-id oma toitepinge piirkonna madalamas osas) ei omagi "loomulikku nulli" e. "ehituslikku nulli" e. selliseid saabki soovitud töörežiimi ajada ainult vastava tagasiside ja eelpingestusega . . . üldjuhul tulebki kõiki operatsioonvõimendeid käsitleda kui "loomulikku nulli" mitte omavaid ... e. teisisõnu -- nad tuleb "sundida" soovitud töörežiimi)
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
EDIT : lihtsamalt öeldes -- ei ole kasu ülitäpse , tundliku , ja madala omamüraga op-võimendist kui ta häälestus-skeem ei vasta ta mudeli nõuetele ja seega ei luba tal soovitud tööparameetreid saavutada
ma ise kasutaks ka LM4562 -te ainult möödapääsmatus olukorras -- selle stabiilseks saamisele kulub üüratult ajude ragistamist
PS! -- su järgnev vastus tühistab mu selle postituse vajaduse . . . tundub , et sa lihtsalt ei viitsinud eelnevalt tutvuda LM4562 -ga