Eagle ja gerberid suure maaplaani puhul
#21
Just seesama vigin anti ka mulle. Jätsin tookord masina nv-ks tööle, ei lõpetanud ära. Mismoodi sa enne suutsid hakkama saada???
Vasta
#22
(23-05-2011, 07:52 AM)felch Kirjutas: Just seesama vigin anti ka mulle. Jätsin tookord masina nv-ks tööle, ei lõpetanud ära. Mismoodi sa enne suutsid hakkama saada???

Ei lõpetagi. Ja viga oligi selles milles karu vigas teises postis. GND polygon on tehtud laiusega 0. Peale muutmist sai paarikymne sekundega hakkama.

Ma algul sain aru et tegi sul kaua yhe teise käsu peale, "Ratsnest". Viimasega endal munemist olnud. Peab veel proovima mõne teise cam failiga. Huvitav et ma enne selle asja otsa pole jooksnud. Mu meelest sai öelda min raja laiuse, ei tea kas DRC reeglid ka polygonidele kehtivad. Ise kontrollin enamasti DRC-ga üle ka kui DRC reeglites min rajad siis ei luba ta väiksemaid teha, sama viade jms asjadega. DRC-ga sai muidugi kino tellimisel, brandnerile sobisid vähe teistmoodi asjad ja siis oli hunnik kirjutamatta reegleid mis kamitrale ei meeldinud. Lõpuks sai muidugi asja ikka.
Vasta
#23
(25-05-2011, 12:55 AM)Murphy Kirjutas: Ei lõpetagi. Ja viga oligi selles milles karu vigas teises postis. GND polygon on tehtud laiusega 0. Peale muutmist sai paarikymne sekundega hakkama.
Jah, tunnistan üles - oli laius 0. Hea teada, et see talle ei sobi.

(25-05-2011, 12:55 AM)Murphy Kirjutas: Ma algul sain aru et tegi sul kaua yhe teise käsu peale, "Ratsnest".
See toimetas samuti kaua aga tegi ära. Arvatavasti samal põhjusel.

PCB firmad võiksid oma nõuded CAM failidena esitada, oleks märksa lihtsam.
Vasta
#24
See "null laiuse" jutt on kusjuures ülimalt universaalne, selgitab tihti anomaaliad ka teistes PCB ja isegi CAD programmides.

Üks variant anomaaliatega sõdimiseks (jällegi, kehtib väga paljudes progistest):

"Select outside box", selectid kogu oma worki ära ja inverteerid selectioni või kasutad vastavat invert selectimist, oleneb CADist.
Siis kustutad selectitud asjad ära. Sest vahel jääb zombiradasid jms plaadi piirjoontest kaugele välja ja see on "lõbus". Aitab tuvastada ka "zoom to extents".

Protelil oli kunagi komme component designatorid puu taha tõsta, väljapoole nähtavat tööala. See oli lõbus bugi, ainuke variant oli käsitsi koordinaadid ära muuta Smile
Vasta
#25
(25-05-2011, 10:04 AM)KaruTEC Kirjutas: See "null laiuse" jutt on kusjuures ülimalt universaalne, selgitab tihti anomaaliad ka teistes PCB ja isegi CAD programmides.
Jah, 100% tõsi! Tuli meelde kunagine mure Kotkaga - lasin autoruutida ühe päris suure 4-kihilise plaadi. Tulen peale nv-d tööle ja...ikka ruudib. Asja seletas ära tech support (ostetud proge, vastavad küsimustele küll) - ära kasuta routing grid =1 kui säärast mölakat plaati ruudid. Võtsin väärtuseks 5 ja jägmiseks päevaks tegi ära. See polnud muidugi mingi meistriteos aga polnud vahet ka - maatriksdisplei LEDidele minevad rajad. Prose osa ruutisin käsitsi kõhutundele sobivalt. Toimis max sagedusega mida üks 40 MHz taktiga töötav PIC suutis pakkuda.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne