Dell akulaadija remont
#1
Tervist!

Registreerusin ka ühe kindla sorti murega. Avastasin täna, et akulaadija üks juhtmetest sulas ülesse ja mingi hetk lendas sealt isegi sädemeid.

See on mul juba teine akulaadija, mis niimoodi otsad annab, adapter ise on korras. Siit tuli ka mõte säästa 30€ ja vahetada lihtsalt läbi põlenud juhe välja.

Kuid hetkel pole interneti otsingutest leidnud, kust võiks Eestis UL1185 tüüpi juhet leida ja teiseltpoolt kui keeruline saab olema selle jätkamine?

Olukorra iseloomustamiseks tegin ka pildi. Nõuandeid?
[Pilt: Laadija.jpg]
Pilt

Ahto

Vasta
#2
Aga miks "jupp otsast maha ja mingi suvaline pehme torujupp ümber uueks leevendiks" ei kõlba ? Või peab asi kindlasti hästi kaubanduslik välja nägema ?
Vasta
#3
Leevendi saab läbi puurida ja siis uuesti kaabel sisse liimida superliimiga. Jääb selline nagu poest.
Vasta
#4
(25-06-2012, 07:49 PM)spirit Kirjutas: Aga miks "jupp otsast maha ja mingi suvaline pehme torujupp ümber uueks leevendiks" ei kõlba ? Või peab asi kindlasti hästi kaubanduslik välja nägema ?

Sain korda. Päris nii robustne asi polnud. Nagu juhtme tüübist nähtus oli seal kolm juhet üksteise sees, mis tegi jätkamise ja kokkuviimise pisut keerukamaks. Kuid eraldi kokkupannes tundub, et asi hetkel funktsioneerib.

Tänud, sai vähemalt enesekindlust asjale mingitmoodi läheneda.
Vasta
#5
olen lappinud juba kümneid ja kümneid laadija juhtmeid, samamoodi läbipuurimise meetodil leevendit taaskasutades, samuti taaskasutades otsasid ja ferriite, mis eelnevalt plastikust puhtaks tehtud ning siis tükkhaaval kokku tagasi ehitatud. Jääb ilus. aga sellegipoolest see kolme soonega kaabel oleks hea hankida, kuna mõnel remontitoodud laadija kallal on koduloomad tööd ja vaeva näinud, siis iga 10cm tagant lappides jääb asi kole, või terves pikkuses rüüzi sisse kattes jääb jäik. Ehk on kellegil ideid? Elfast kunagi sai uuritud, nemad seda mulle ei leidnud.
Vasta
#6
(10-07-2012, 09:26 AM)taavi Kirjutas: olen lappinud juba kümneid ja kümneid laadija juhtmeid, samamoodi läbipuurimise meetodil leevendit taaskasutades, samuti taaskasutades otsasid ja ferriite, mis eelnevalt plastikust puhtaks tehtud ning siis tükkhaaval kokku tagasi ehitatud. Jääb ilus. aga sellegipoolest see kolme soonega kaabel oleks hea hankida, kuna mõnel remontitoodud laadija kallal on koduloomad tööd ja vaeva näinud, siis iga 10cm tagant lappides jääb asi kole, või terves pikkuses rüüzi sisse kattes jääb jäik. Ehk on kellegil ideid? Elfast kunagi sai uuritud, nemad seda mulle ei leidnud.


Variant oleks kasutada kahe soonelist varjestatud kaablit. tuleks jälgida ainult, et liiga peenikest ei võta, aga 1-1.5 ruutu peaks olema täitsa OK (oleneb laadija ampritest). Seda peaks leiduma mõnest elektroonikapoest kindlasti ja on võimalik leida ka superflex silikon kaablit, mis paindumisele kõige paremini vastu peab.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne