SMD Led- i valimine
#1
Vahetati välja SMD LED-id mu auto maki paneelis. Rohelisest oranziks. Nüüd need oranzid põlevad nii eredalt, et jube. Said vist valed LED-id sisse, ega nad kaua vastu ei pea.
Kui elektoonik mõõtis vana Led-i takistust siis sai 431 oomi. Uued Led-id, mis sisse läksid on: http://www.oomipood.ee/product/farne...%20led%20amber

Nüüd elektroonik arvas, et ehk saaks takistid ära vahetada ilma neid uusi Led-e vahetamata. Samas takisteid on seal trükiplaadil vähem ja rajad ei ole samuti väga tuvastatvad. Mis oleks kõige õigem tegevus?

Kui ta andis Led-ile 2v peale, siis vana roheline põles ädiselt ja uus säras jubedalt.

Paneel:
[Pilt: large_28601101_hDvk.jpg]
Vasta
#2
Kui kunagi sai vist Teiega (võib olla ka polnud Teie) telefonis samast asjast räägitud (autoks oli BMW?), siis soovitasin kindlasti katsetada erinevate LEDidega, et justtäpselt seda olukorda ei tekiks.
Tõenäoliselt juhitakse LEDe läbi voolugeneraatori, mis on integreeritult kuskil peidus. Ei peagi olema igal LEDil oma takistit.
Endiselt pakun: otsida proovimise teel välja õiged LEDid, ja need sinna panna.
Minu pakkumine on endiselt jõus.
Ja elektroonik, kes LEDi mõõtmisel peab määravaks parameetriks takistust, siiski elektroonik pole.
Vasta
#3
(23-02-2014, 10:42 PM)W@ldur Kirjutas: Kui kunagi sai vist Teiega (võib olla ka polnud Teie) telefonis samast asjast räägitud (autoks oli BMW?), siis soovitasin kindlasti katsetada erinevate LEDidega, et justtäpselt seda olukorda ei tekiks.
Tõenäoliselt juhitakse LEDe läbi voolugeneraatori, mis on integreeritult kuskil peidus. Ei peagi olema igal LEDil oma takistit.
Endiselt pakun: otsida proovimise teel välja õiged LEDid, ja need sinna panna.
Minu pakkumine on endiselt jõus.
Ja elektroonik, kes LEDi mõõtmisel peab määravaks parameetriks takistust, siiski elektroonik pole.

Tere
Mina see sama jah, kuna sõbra isa e. vanema generatsiooni mees on eluaegne elektroonik, siis mõtlesin tema poole pöörduda. Otsust, mitte sinu poole pöörduda natuke ka kahetsen, hetkel sebimist kui palju Smile ja tänu minu naiivsusele. Elektroonik, tema ei ole milleski süüdi sest mina viisin Led-id ja tema vahetas, nüüd tahaks viga parandada.

https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...0-422-21&toc=0 või https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...5-311-79&toc=0

Kummad oleks lahjema valgustugevusega? Kas need, mis juba küljes üldse sobiks või tuleb need ikka eemaldada kuna põlevad varsti läbi?
Vasta
#4
Ei ole hullu, saame vast hakkama.
Võib olla, et olemasolevad LEDid töötavad siiski täiesti normaalses tööreziimis, aga nad on lihtviisil väga eredad.
Kas originaalid olid samasugused valged tükid, nagu sul seal praegu on?
S.t PLCC-2 korpuses.
Elfa linkidest viimane on sama korpusega, esimene aga ju hoopis teine.
Oomipoe toote nägemiseks on aadress veidike liiga vale, ei saa teada, millised sisse pandud on.
Kui olemasolevate vool tundub olema paigas (alla 20mA, peab mõõtma), siis hädaga võid proovida, kas nende tumendamine laki või/ja markeriga ja/või värviga aitab.
Aga seda vaid juhul, kui nad töötavad normaalselt. Kui nad mingil põhjusel põlevad kõrgema vooluga, siis sisse neid jätta ikkagi ei saa.
Aga täpsusta, millised täpselt Oomist võetud said.
Vasta
#5
http://www.oomipood.ee/product/farnell_1...ed%20amber
Vasta
#6
ELFA valgetel on mcd'sid u.5 korda vähem. Tasub proovida.
Vasta
#7
https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa/ini...1-79&toc=0
ehk siis võiks välja vahetada? Kuna homme pühad, siis saan taga teisip. kokku ja ühendame maki paneelile järgi, kas siis peaks mõõtma mA-eid, et oleks alla 20-ne? Kui on nt. 20 või alla, siis kas ideepoolest võiks nii jättagi? Maki oma lülitite all on pööraselt ruumi, niiet saan sinna kasvõi valge teibi tõmmata, millega saab intensiivsust maha. Mcd-sid ma nüüd jahtisingi selle Elfa versiooniga, kas see ka paika peab on siis ikkagi katsetus.
Vasta
#8
Sa pead mõõtma neid mA'sid, mis reaalselt LED'ist läbi jooksevad. Ehk et pead tekitama mõõtmisahela LED'i ühe otsa ja plaadi vastava otsa vahele.
Joodad ühe LEDi maha, joodad talle kaks juhtmekest jalgadeks asemele, ühe ühendad otse plaadile, teine läheb testrisse, ja testri teine ots sinna kohta plaadil, kuhu oleks läinud LEDi teine jalg. Ja mõõdad alalisvooli. Ja kui see on alla 20mA, siis võid mõelda tehislikule tumendamisele.
Kui see on suurem, siis on juba teine teema.
Vasta
#9
Olemasolevate uute Led-ide andmed:
Forward Current If: 30mA
Current If @ Vf: 30mA
Current If Luminous Intensity: 30mA
Forward Current If Max: 30mA

e. vool peaks siis minu puhul olema alla 30mA?
Rohkem ei päri Smile
Vasta
#10
No ütleme 30 Smile
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne