Termoregulaatori toitetrafo lühises
#1
Hei !
Tegu on Lakeshore iseõppiva PID-termoregulaatori mudeliga 321, obsolete muidugi, varuosi ei ole saadaval. Tavaline 50Hz toitetrafo lööb kaitsmeid läbi ja levitas elektrotehnilist lõhna. Tundub, et ühel sambal olev primaar on lühiskeerdudega. Omanik üritas trafo südamikku ka lahti võtta aga ilmselt siis oli liig akerge kuwalda - seesam ei avanenud. Südamik on trafoplekkidest aga spets kujuga - meenutab ümarat varrast.
Tagurpidi inseneerides õnnestus välja selgitada, et seal on 4 keskväljavõttega mähist pingetele 2*7V, 2*18V, veel 2*18V ja 2*40V. Viimane on traadi diameetriga 0,4mm, muud on peenikesed. Trafo koguvõimsus paistab jäävat 50W kanti.
Kas keegi teab, millega seda asendada saaks või ehk on kellelgi üle mingi ligilähedase võimsusega, mitte väga suurte mõõtudega ja korras primaariga südamik kuhu saaks ilma relakat kasutamata sekundaare kerima hakata? Või on veel ideid?
Skeemi (kõik on 78/79xx tüüpi lineaarsed stabilisaatorid, 40V ahelas aga tüüritav PWM regu LM2576HVT ) ei tahaks muutma hakata.

/Felch
Vasta
#2
Kui suur on suur?
Mul on torroidsüdamik, kus ka sekundaar on peal, aga vabalt eemaldatav. Kleeps, et 50W.
Koos sekundaariga on välisläbimõõt 75mm, kõrgus 30mm.
Kui sobib, siis saad kerima hakata.
Vasta
#3
Tänud Waldurile, trafo on koos ja töötab.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne