Monster Vol. 2
#11
Näete, ikka ei saa veel kuidagi lõpetatud.
Paar sõna veel Bastanisest. Väga meeldiv firma. Kui teil peaks mõlkuma ka mõte, ehitada OB ja plaanis nende käest miskit soetada, siis Robert Bastani on meelsasti nõus teid aitama oma asjatundlike soovitustega. Selleks te muidugi peate talle üksipulgi lahti seletama oma ruumi, süsteemi ja OB elemendid, kaablid kaasa arvatud. Nii et kasutage juhust. Siis tuleb ka vähem eksimusi. Monster sai ainult kiidusõnu. Minagi sain paar mõtet Garrardi kohta, kuida teist veelgi paremaks muuta.
Minu enda bassikad saadetaks teisipäeval välja.
Vasta
#12
Sain siis eile Bastanise bassikad ka kätte. Sai siis Monster uuesti juppideks võetud, teistmoodi pole neid võimalik paigaldada. Kulus selle peale terve eilne päev.
Ja mida siis öölda kogu selle komplekti kohta. Halvemaks ei ole läinud, See mis on, on kena. Kuigi seda XTZ osa sai ka reguleeritud veidi(ca 6tundi), päris rahule temaga ikka jääda veel ei saa. Väga raske on niisama kõrva järgi paika panna, plaanis ikkagi muretseda ruumi analüsaator.
http://www.xtz.se/uk/products/mearuremen...m-analyzer
Aga ega sellist lõppliku häälestamist eile plaanis ei olnudki aga veidi ikka, et kuulata saaks.
Antud hetkel väga tugevalt häirib veel see, et BMS-l puudub veel ruupor. See takistab hetkel ka RIAA lõppliku hääälestamist.
Aga jah, potesiaali on kõvasti ning pikk seadistamine alles ees.
Vasta
#13
Prooviks võid katsetada enne vabalt saadava softiga kui mikker olemas:
http://www.fesb.hr/~mateljan/arta/ (pole küll päris vaba aga ka demona teeb ära mida sul vaja).
Vasta
#14
Täna siis sünnipäev.Smile Eestis sündinud! Ja peale rasket sünnitust, pisike näeb siis välja selline. Aga küll ta veel kosub.Smile
http://nagi.ee/photos/walwal/17259533/in-set/242455/
Vasta
#15
Paari sõnaga veel sellest bassiosast. Nagu ennist mainitud, asub kasti joonis Bastanise saidil. Mina siis panin sinna sisse ka Bastanise 18”bassikad. Nende tarbeks see kast ongi siis. Veelkord tuleks tagasi selle juurde, kasti kokkupaneku ajal tuleb pöörata tähelepanu sellele lihtsale asjale, et see joonisel märgitud üks külg peab jääma lahtivõetavaks muidu on hiljem jama kui palju. Panen siia paar pilti ka bassikate paigaldusest. Et asi oleks arusaadavam, siis piltidel on Monster pööratud pea peale(tagurpidi), et teda siis mitte lausa pulkadeks võtta. Nagu piltidelt näha siis bassika äärtest jääb ainult paar mm vaba ruumi. Ja kui keegi tahab seal mingeid teisi valjukaid kasutada, peab sellega arvestama. See diameter ehk polegi nii tähtis kui just valjuka enda kõrgus-see mahub ka vaevalt ära.
http://nagi.ee/photos/walwal/17279883/in-set/212931/
http://nagi.ee/photos/walwal/17279911/in-set/212931/
Minu puhul siis avaneb bassikate suue kõlarite vahele(st. sissepoole). Bastanise enda komplektide puhul ettepoole. Minul kahjuks niimoodi ei tulnud hästi välja. Tähendab, et hädaga ehk oleks saanud ka tuua selle bassika suudme sinna esipaneeli kõrvale nagu alljärgnevatel piltidel tehtud on aga see hakkas nagu vastu
http://www.google.ee/imgres?imgurl=http:...44&bih=739

http://www.google.ee/imgres?imgurl=http:...44&bih=739


http://www.google.ee/imgres?imgurl=http:...44&bih=739

Eks igaüks leiab endale meeldivama lahenduse
Vasta
#16
Kuidas see kuulamisruumi sobib kui dipooli suunakarekteristiku maksimum ei ole mitte kuulaja vaid teise kõlari poole?
Vasta
#17
Kui ma alles tegelesin bassikate ostmisega, siis oli mul nagu vahepeal tihe kirjavahetus siin Robert Bastaniga. Ja siis muuhulgas esitasin talle ka sama küsimuse. Aga kahjuks sellele küsimusele ma vastust ei saanud miskipärast. Äkki peaksin uuesti küsima.
Aga niimoodi ise kuulates justkui pole miskit puudust tunda. Samas ma pole ka teisipidi kuulanud. Võib-olla hiljem kui olen juba saanud rohkem seadistada, oskan midagi täpsemalt öölda. Kusagil tükk aega tagasi rääkisin, et Monster mängib basse kenasti kuni 50 Hz ja siis kukub suht järsult. Hetkel siis SubAmpil pole ka rohkem midagi reguleeritud kui ekut natsa:
31,5 Hz-9,0db
40Hz-9,0db
50Hz-3,0db
63Hz-3,0db
Ja rohkemat hetkel ei miskit.Hetkel ootan jõule, on lootust kõrgete ruuporid kätte saada. Siis saab juba miskit mõõtma ka hakata. Mik ka juba kodus ootevalmis.
Ja samas kui see kõrvalekeeratud bassisue peaks ikkagi kõvasti mõjutama, siis vast isegi väga suur probleem ei tohiks olla see ümberpööramine, sest esipaneel on kinnitatud sinna kõigest 4 poldiga, nii et....
Vasta
#18
Väga tõenäoliselt on iga ruumi jaoks olemas oma optimaalne suunakarekteristiku maksimum suund (või suunad kui stereost rääkida) ja seda keegi ette ennustada ei suuda, välja mõõta ehk õnnestub.
Vasta
#19
Monster lõpp.
http://nagi.ee/photos/walwal/sets/298055/
Vasta
#20
(01-01-2011, 11:32 PM)walwal Kirjutas: Monster lõpp.

lihtsameelne, ega siis püha üritus ei lõppe. Smile

võimas töö tehtud, nüüd katsu mõned aastad nautida, enne kui uut lahendust ehitama hakkad Smile
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne