Liigsed kondensaatorid audiosignaali teel
#31
Ma ikka arvan et eesmärk on anda määratud potensiaal kondedele. Kui on täiesti võrdsed - siis on see ju määramatu ja lüüt võib tagurpidi pinget saada ning mahtuvus kaob ära.
Vasta
#32
Laadisin skeemiga service manuali üles

https://backup.filesanywhere.com/fs/v.as...6474bba968

, kuid üldiselt kipun nimekaimuga nõustuma - üks takisti on tootjale ilmselt odavam kui ports bipolaarseid lüüte (või fonoastmele täiendavad pingeregulaatorid).

Kuid see peaks vinüülihuvilistele head meelt valmistama - ostad vana võimendi, joodad fonosisendis natuke skeemi ümber, lisad ca tosina euro eest pudinaid ja heli peaks suhteliselt hea saama.
Vasta
#33
Kui konkreetsest Fisher CA-321st rääkida, siis seal on küll IC201 toited -15,6V ja 13,4V aga kõik tema sisendid ja väljundid on null pingel ja ka lüütide teised otsad on ilusti nullis, ei paista, et toide oleks nihutatud sellel eesmärgil, et lüütidele õige polaarsus saada. R255 on ilmselt filtriks koos C235ga. Miks D201 skeemis on, jääb otseselt arusaamatuks, kuna DS446 on Very High-Speed Switching Diode, tundub et ta võib seal olla mingi sisse/väljalülitamise siirdeprotsessi silumiseks.

Üldse on laiatarbe riistades väga vähe näha, et sidestus lüütidele mingi konkreetne alaine organiseeritakse, tavaliselt on nigu on.
Vasta
#34
Nägin ise ka, et sisenditele-väljunditele on ilusti nullid kirjatud.

Aga toide on ebasümmeetriline ikkagi.

Ok, kui järgmine samalaadne võimendi peaks uksest sisse purjetama, eks siis saab jälle võrdluskatseid korraldada.
Vasta
#35
No jah, rohkem kui toited või nende disbalans määravad väljundi nulli sisendite potensiaalid.
Vasta
#36
Kes otsib, see leiab (pimedast kanast me viisakuse pärast vaikime ;-) ) - selline fonoaste

   

võiks ju täitsa kuulatav olla...

180 pF konded sisendist maha saab väiksematega asendada ja kui opvõimendi väljunfi potentsiaal üle mõõta ning seal suurt alalispinget pole, siis võib kaaluda ka väljundkondede sildamist (volüümiregulaatori liuguri järel on konde, balansiregulaator maandab küll signaali, kuid ca 3k takisti on seal tagatult ees, sisenditeselektor on mehaaniline).
Vasta
#37
Seal skeemis on veel suht arusaamatu filter vahel sisendis ja tagasisides lüüt.
Kui sa tahad head aga lihsat korrektorit kasuta kahte mingit väikses müraga opakat ja tee korrektsioon pasiivselt esimese opaka väljundis.
Vasta
#38
Seda sisendifiltrit saab ju sillata.

Loomulikult võib ju igasse võimendikasti ühe või kahe opakaga fonoastme ära mahutada, ma vaatan neid skeeme rohkem sellise pilguga, et mida olemasolevast variandist võiks lihtsate vahenditega välja võluda.
Vasta
#39
(04-10-2015, 02:58 PM)moi Kirjutas: Kui sa tahad head aga lihsat korrektorit kasuta kahte mingit väikses müraga opakat ja tee korrektsioon pasiivselt esimese opaka väljundis.

Sa mõtled midagi Muffsy-laadset

http://muffsy.com/build-the-muffsy-pp-3.html

   

?
Vasta
#40
Ma arvan et see on jama skeem. Sisendis on DIP lülitid, aga pinge on nii madal et lülitite müra hakkab mõjuma. Parem siis juba lülitite asemel vajalik takk ise paika joota.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne