Akai GX-75 kassettdeki renoveerimine
#31
(31-01-2016, 09:44 PM)madis Kirjutas: Protsess on tulemusest tihtipeale tähtsam ja ühtlasi saab uusi teadmisi.
See vist ongi ainus vabandus.
Tegelikult pole ma ise ka sellest protsessi nautimisest prii aga kasseti peale mul küll käsi ei tõuse midagi salvestama enam ja lihvin hoopis digitaalseid asju, vahest sekka timmin lampvõime.
Vasta
#32
(01-02-2016, 04:51 PM)moi Kirjutas: ... aga kasseti peale mul küll käsi ei tõuse midagi salvestama enam ja lihvin hoopis digitaalseid asju, vahest sekka timmin lampvõime.

Mul on nii mõnigi RET-i lampraadio ka, ega see tähenda, et ma sealt õhtuti raadio Luxemburgi kuulata üritan ;-)

Ega sa mu lampvõimule kunagi pilku peale ei taha visata - vaja oleks skeemist sotti saada - tehases on lampide ette opvõimendi pandud ja pikas perspektiivis oleks huvi sellest lahti saada (või veenduda tema hädavajalikkuses)?
Vasta
#33
(01-02-2016, 10:19 AM)olevtoom Kirjutas: Ma jälgin teemat suure huviga: üks kasu asjast on see, et kui ma kunagi peaksin oma GX-75 laiali lammutama, siis on juhend ees Smile . Nii et palun jätkata.

Mida ma kohe arvan soovitada, on (enne elektroonika kallale asumist) vahetada rihmad (kui need vahetatud pole), puhastada kaanehoovastik ärakuivanud määrdest ja määrida toonvõllid, poolialused ja hoovastik.

Natuke nikerdamist on, kuid mälu järgi sai ilma jootekolvita hakkama.

Elektroonikapool on omaette teema. Kuid üldiselt mulle selle pilli ülesehitus meeldib - kõik käib lahti-kokku vägagi mõistuspäraselt.
Vasta
#34
(01-02-2016, 04:57 PM)madis64 Kirjutas: Ega sa mu lampvõimule kunagi pilku peale ei taha visata - vaja oleks skeemist sotti saada - tehases on lampide ette opvõimendi pandud ja pikas perspektiivis oleks huvi sellest lahti saada (või veenduda tema hädavajalikkuses)?

Ma nii põlve otsas vahest harva teen, et ei ole soliidne teenust pakkuda ja pikk vahe on ka olnud aga tee teema selle kohta ehk hakkab seal midagi hargnema.
Vasta
#35
Tulles tagasi tehtu dokumenteerimise juurde (et endal - lisaks olevtoomile ;-) ) ka mõne kuu pärast oleks võimalik aru saada, mis täpselt tehtud sai), uuendasin postituses

http://elektroonikafoorum.com/thread-646...ml#pid3575

olevat 3. sammu juhendit (lõppu on lisatud ülesmõõdetud graafikud).
Vasta
#36
Kas see umbes 2 dB kukkumine ASK kõrges osas ja pea sama suur muhk 2-3 kHz juures natuke palju ei ole?
Peaks väga hästi kuuldava olema, kui mõne teise makiga võrrelda kus neid ei ole.
Vasta
#37
(04-02-2016, 08:34 PM)moi Kirjutas: Kas see umbes 2 dB kukkumine ASK kõrges osas ja pea sama suur muhk 2-3 kHz juures natuke palju ei ole?
Peaks väga hästi kuuldava olema, kui mõne teise makiga võrrelda kus neid ei ole.

Passi järgi on lubatud nagu +/-3dB.

Sean veel paar-kolm pilli häälde (GX-75 mk II nende seas) ja eks ma siis jõuan neid suve poole võrrelda.

"siledat" referentspilli mul lihtsalt ei ole.
Vasta
#38
Lõpuotsa juhend (salvestuskanali nivood ja kustutusgeneraator) ka manusena üles laetud.

Diskleimer "nagu ikka" - kõik siin teemas olevad juhendid ja juhised  on kasutamiseks omal vastutusele ja kokkukribatud täieliku võhiku poolt oma parema äratundmise järgi ;-)


Manustatud failid
.pdf   Akai GX-75 helitrakti seadistamine - Samm 04.pdf (Suurus: 597.99 KB / Tõmbamised: 258)
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne