Marantz sr-1100 taustamüra
#1
Tegemist siis resiiveriga.
 ütleme, et mingi nõrk aga vaikses toas kõlarilähedal kuulda taustal müra, miski 50hz ümber.
Avaldub kõigi sisendite puhul phono,aux,raadio. Mõlemas kanalis, helivaljus ei võimenda müra, samuti bass, kõrged,balanss, loudness, 8kHZ filtri näppimine. Ise kahtlustaks selle põhjal toiteahelat, kui signaali ahelasse kusagilt tuleks siis peaks voluüümi nuppu näpides tugevamaks minema, või mitte?
Kas sul arvuti ja mingisugune helikaart on? ikka on, saan aru, et sisendi kaudu miski softiga saaks mõõta.
Millise sisendi puhul see müra avaldub - kõigi või ainult mõne? kõigi
Millisel nivool sa seda müra kuuled? 0-max ja nagu eelpool öeldut sai ei võimendu
Vasta
#2
Kui probleemi hakata kaardistama tagantpoolt ettepoole:

   

, siis kas nulli keeratud volüümipotega on müra olemas?
Vasta
#3
(21-12-2020, 11:24 PM)roirex Kirjutas: Kas sul arvuti ja mingisugune helikaart on? ikka on, saan aru, et sisendi kaudu miski softiga saaks mõõta.

Softisid on mitmesusguseid, kuid REW on alustamiseks natuke "raske". Pakuksin, et uuriksid Zeitnitzi Soundcard scope-i, see näitab sulle ära, millise sagedusega tegu on.
Vähemtehnilise väljanägemisega alternatiiv on Audacity spektrianalüsaatorit kasutada.

NB! Igal juhul pead - kui väljundsignaali kõlariterminalidelt võtad - kasutama pingejagurit, mis ei lase sul helikaardi sisendit läbi kõrvetada.
Hooletul käitumisel võib sul kõlariterminalidele ilmuda 40V, helikaardile oleks viisakas sööta max 2V.
Vasta
#4
siis kas nulli keeratud volüümipotega on müra olemas? jep, nagu öeldud sai ühtlane läbivalt min/0 kuni max/10 ei muutu valjemaks, mõnikord tundub, et oleks nagu vaiksem aga see võib olla mõjutatud üldisest kodusest igapäevasest olmemürast.
Mul kunagi isegi oli tehtud üks soundcardscope aga eks tuleb uus teha, sest see on kusagil parematel jahimaadel, sellest tulenevalt ma seda ~2v teemat tean.
Vasta
#5
Kõigepealt tee selgeks, kas sul on 50Hz või 100Hz müra - need allikad on olemuslikult erinevad.
Vasta
#6
99% et viga on toitekondekates, kui võimalik mõõda alalistoitepinget ossiga VÕI siis mõõda multimeetriga vahelduvpingerezhiimis alalist ja vaata mis see vahelduvkomponent on.
Vasta
#7
Aga tõenäoliselt mitte nendes kondedes mida teises teemas sai mõõdetud vaid mõnes teises.
Vasta
#8
nagu selgus, saan ma oma multimeetriga ka hz mõõta, lihtsalt see pisiasi oli ununenud :-). Nende 45v 6800uF jalgadel on 100Hz, kõlari väljundis on 0hz, jõulud tulevad peale, eks pärast jõule vaatab edasi.
Vasta
#9
100Hz on normaalne aga mõõda vahelduvpinget konde otstel - siis selgub tõde. Ei ole suur töö, nii umbes 10 sekundit Smile
Vasta
#10
Toitelüütidelt mõõdetud pinge pulsatsioon peabki 100Hz olema. Oluline on teada seda sagedust, mis sind kuulates häirib. Kui see on 100Hz, on toitesilumise teema, kui 50Hz, siis jookseb kuskilt 230V võrgumüra (signaali) sisse.

Kena jätkuvaid pühi.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne