Marantz sr-1100 taustamüra
#11
Häid pühi foorumirahvale !
Tiba suurem töö kui 1 minut, sest ma pean oma "töökoja" alati uuesti püstitama kui ma luuaga just diivani alla kola ei pühi.
Konde peal on 18-21 mv vahelduvaga mõõtes. Kõlari otste pealt ei saa ma paraku mingeid hz kätte multimeetriga mõõtes.
Vasta
#12
Kõlariotstel toimuv sulle tegelikut huvi pakub. Üks võimalus on seal toimuv Audacityga üles võtta (loomulikult madalal väljundpingel - kus müra kõrvale kõeige selgem tundub) ja seal spektrianalüüs üle lasta. Peaks üsna lihtsalt näitama, millega tegemist on.
Vasta
#13
Sai mingi üllitis tehtud ja kõlariväljundist arvuti helikaardiga mõõdetud, tundub nagu 100hz kui seda proget uskuda, kõlarivälind vol min keeratud näitab vahelduvat 2.1mV, keerasin ka mõõdiku alalise peale näitab 9.9mV. Ossi pilt ka, võibolla keegi loeb sellest midagi rohkemat välja.
   
Vasta
#14
Kliki seal "Peak hold" ja "Log" ning vaata, mis näha on...
Vasta
#15
Sai see ka tehtud, alumisel on võimendi maandatud siis on 50hz aga kõlarist kostuv foon/müra on sama.
   
Vasta
#16
OK, esimese pildi järgi tundub, et sul on siiski 100Hz ehk toitesilumismüra probleem.

6800uF/50V 105C konded on Oomipoes kohal, ca viiekas tükk - kontrolli ainult gabariidid ja ühendusmõõtmed üle.

Samas tuleks välja vahetada kõik toiteplokis ning võimsusastmeplaadil olevad väiksemad lüüdid - maksavad suhteliselt sente... Ainult võimsusastme sisendlüüdiks paneksin juba Wima kilekonde.

Kui peale seda volüümipote miinimumasendis edasi müriseb, on tegemist tõsisema probleemiga.
Vasta
#17
Tallinas kohal ja aga väikelinnas Tartu pole, seega tuleb tellida, enne üritan mõõtude sobivuses veenduda. Kuna terminites valitseb minu jaoks segadus siis võimsusastmeplaat on...
... lõppvõimendi ja kilekonded läheks siis c701/702 3.3/50v asemele samas vääringus? Ma saan aru, et kui toiteahelas on väike mahtuvuse erinevus siis ei ole see suur tragöödia.
Vasta
#18
No ei ole ka Tallinna Oomipoes kohal pooltki nendest juppidest, mida ma tavaliselt oma pillidesse olen sisse pannud, nii et tellimisajaga arvestamine on tänapäeval elementaarne.

Jah, võimsusaste paikneb lõppvõimendiplaadil (rangelt võttes paikneb seal küll nii pingevõimendusaste kui voolu võimendav väljundaste nii et ma väljendusin pisut eksitavalt).

C701/702 asemele läheksid jah, Wima kilekonded - ise arvaksin, et ka 1uF võiks olla piisav, kuid "võõrale pillile" on ohutum soovitada sama nominaaliga komponenti, seda enam et neil oulist hinnavahet ei peaks olema.

CE01/CE03 askeldavad ka otse signaaliga (reguleerivad tämbreid) nii et ka nende vahetamine kas kilekondede või näiteks Nichicon Muse seeria "audio"-lüütide vastu oleks hea. Mahtuvuse jätaksin siiski samaks - kui ei viitsi mõõta selle vähendamise mõju ASK-le. Ühe võimendiga olen samalaadse konde puhul mahtuvuse vähendamisega ämbrisse astunud - alumine ots kukkus ära. Samas on 10uF Wima juba natuke kallim kui väiksemad...

Toiteahelas olen ma tavaliselt pidanud ohutuks mahtuvuse tõstmist ca 50% võrra - kui skeemitehniliselt ei toideta teda näiteks mingi kõrgeoomilisema takistuse kaudu, mis tema laadumise sisselülitamisel pikemaks muudab ja mingeid popse võib tekitama hakata. Muudes foorumites on "suuri toitelüüte" kasvatataud ka kümnekordselt, kuid ma isiklikult arvan, et selle kuuldav efekt ei ole nii suur, et sellega jamada tasub. Lisaks tuleb siis sujuvkäivitusega tegelema hakata jne.
Lüütide toitepingeid võid ilma pikemalt mõtlemata järgu või kahe võrra kasvatada.

Oleks veel minu pill, vähendaksin C703/704 100...150pF peale (Wima kiled) - heli võiks ehedamaks muutuda.
Vasta
#19
Toite osas ma pidasin silmas väikseid suurenemisi, a'la 100->120, ehk esimene lähim vaste mis Oomipoe otsingus tuli. TME või farnelli kaudu saaks ilmselt ka täpselt samad väärtused. Muus osas tänud selgitamast, sest vastav haridus ja kogemus puudub. Kui juba näpunäiteid jagad siis kas phono osas annaks ka midagist parandada. 4588 kivi vist pole tänapäeva mõistes suurem asi va el.kitarri tinistajad, kellest mingi osa seda kivi soundi hindavad. Helipeaks sai vahepeal goldring e1.
Vasta
#20
(28-12-2020, 10:44 PM)roirex Kirjutas: Toite osas ma pidasin silmas väikseid suurenemisi, a'la 100->120, ehk esimene lähim vaste mis Oomipoe otsingus tuli. TME või farnelli kaudu saaks ilmselt ka täpselt samad väärtused.

Palun kirjuta järgmine kord ka konde tähis - vastus võib sõltuda selle kasutuseesmärgist.

Kui sa pead siin silmas C709/710, siis need istuvad otsapidi tagasisideahelas ja nende mahtuvused ma jätaksin meelsamini endiseks.
Kui hiljem tuunida-mõõta tahad, siis saad plaadi alla lisakonde joota ja vaadata, kuidas mahtuvuse suurenemine ASK-le mõjub.

Kõiki TME ja Farnelli juppe toob sul Oomipood paari-kolme tööpäevaga kohale - nende otsingusse on vaja ainult tarnija tootekood lüüa ja "lisa ostukorvi" ;-)
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne