Transistori töö temperatuur
#11
ma mõtlesin ka nii radikate suurendamise kui ka võimsamate takkide peale, nad on seal 2w aga kui need 4w asendada kas oleks tolku, need peaks väiksemad olema kui 5w keraamilised. seal on 3x150 para ehk 50ohm. Miski üks 50 ohm 10w mahuks äkki ära.  See neetud 22000uf konde on ühele radikale katuseks seal ei saa suuremat ka panna. Vasest plekid saab küll paremate vastu vahetada. Mul mingist varasemast projektist 10w üle, proovisin sportlikust huvist mõõtkava mõttes mahutada, saaks kuidagi paigutatud küll.
Vasta
#12
Oomipoes on 10W 68R takistid olemas. Kruvid tagapaneeli külge (et jahutus parem oleks), paned termopastat vahele, ühendusjuhtmed ju ei kuumene.
TME-s on ka 15W metallkestas takistid olemas.

Aga miks sa seda toiteosa üldse näpid?
Vasta
#13
No tulles algse küsimuse juurde, et kas ~70C on ok või on miski jama, kuna plaat on samuti pruunistunud kuumusest, siis hakkas närima. Kui muna praadimine on ok seal, siis võib nii ka edasi tiksuda. Korraks käis peast läbi, et kas sellest võiks saada minu esimene enam vähem korralik võimendi. 1983 aastal ~1800DEM arvestades ajastut, siis Sony vast ainult nime eest seda ei küsinud :-). Paraku eelmine või eelmised omanik(ud) on teda suht halvasti kohelnud - puudu kõik jalad, B kõlarite terminalid puru, volüümi nupp krõbiseb aga neist saaks väikse nokitsemisega jagu, ilmselt miski koguse lüüte peaks ka ära vahetama. Kahjuks trafo uriseb füüsiliselt ja sellele probleemile lihtsaid lahendust ilmsesti pole, seega vaatab mis tast saab ja mida omanik asjast arvab.
Viimane post läks küll poolenisti teemaväliseks :-)
Vasta
#14
Ma ausalt öeldes vähendaksin transi soojuskoormust 1 W piirimaile (pildilt paistva väikese radikaga).

Skeemi järgi vaadates - kõige kehvem lahendus just ei ole. Lülitid vaja puhastada, 330pF helitapjad konded välja lõigata - võiks asja saada kui hing igatseb.
 Soomes on 140 euroga korralik Yamaha A-700 pikka aega müügis...
Vasta
#15
(09-04-2021, 12:08 AM)madis64 Kirjutas: Ma ausalt öeldes vähendaksin transi soojuskoormust 1 W piirimaile (pildilt paistva väikese radikaga).

Skeemi järgi vaadates - kõige kehvem lahendus just ei ole. Lülitid vaja puhastada, 330pF helitapjad konded välja lõigata - võiks asja saada kui hing igatseb.
 Soomes on 140 euroga korralik Yamaha A-700 pikka aega müügis...

Kõige suurem kuumajälg on r504 jne pundil 4tk. Millist transi (väike radikas?) sa täpsemalt silmas pead q557 või ikka neid vasest q506/q556, või kõiki neid nelja(5)?
Lugedes siit neid erinevaid renoveerimisi, käis see 330pf eemaldamine ka juba peast läbi.
Juurdepääsu mõttes on see tükk suht vaenulik. Sellel on phono sisendil detaile rohkem kui Pioneeri A-400 kokku :-).
Olles jälginud seda A-700 teemat ütleme nii, et sellele saagale elan huviga kaasa. Saan aru, et seal nii põhjalikult ei peaks minusugune tuunima, ilmselt kärab originaal seadetes samuti.
Kui suudan selgitada mis selle trafo mürina põhjusta, ehk kas uriseb ka ilma koormuseta, siis vaatab edasi kas Sony,Yamaha või mõni kolmas. Aga midagi koju tuleb, nüüd on see kindel.
Sony 555 skeemil on kõlari klemmide skeemil kaks kondet ja 10ohm takisti, reaalsuses on kondede asemel kaks 22m ohm takki. Kas takisti on odavam või mis selle ratsi põhjus on?
Vasta
#16
Tee selle võimendi kohta siin (õiges alamfoorumis) omaette teema, siis ei lähe arutelu kaotsi.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne