Töölaua tööriistade värskendamine
#21
(06-11-2022, 12:55 PM)madis64 Kirjutas: Järgmise sammuna oleks vaja ekraanile kinni püüda paarisekundiliste kestvustega edastatava 1KHz signaalijupi paar esimest lainet.
Triger rakendub, kuid peale signaali kadumist kaob see ka ekraanilt.
 Eks tuleb süveneda, kuidas see Acquire-mood töötab.

Proovi triggeri rezhiimi (mode) vahetust. Kas seal valikute hulgas on "Single"?
Vasta
#22
Proovin, single-mood on olemas, kuid soov oleks ka püütava signaali aken (sekundites näiteks) ette ära määrata.
Vasta
#23
Kui jutt ikka sellest Picoscope 2204A-st käib, siis Picoscopi tarkvara lubab signaali sämpleid salvestada. 1 Khz puhul võid sämplimisageduse nii madalaks keerata, et lubab mitukümmend sekundit salvestada, paned Picoscobi tarkvara stopi peale (kui ei pane stopi peale, kirjutab ta vana salvestatu uute ebavajalike sämplitega üle) ja kerid vajaliku koha salvestatud signaalist ette.
Vasta
#24
Eip, pikoskoop mul käe sees, jutt OWON-ist käib.
Vasta
#25
roirex siin remonditeemas tegi selle aasta postitustega algust, toetan siis omalt poolt teisega  Smile

Vahepeal jõudis mulle kohale, et vaja oma mõõtmis-poted (üks helikaardi poolt väljastatava signaali attenueerimiseks 2V tasemelt näiteks 100mV tasemele, teine kõlariterminalidelt väljastatava signaali allatõmbamiseks, et helikaarti mitte jälle maha põletada) korralikumate attenuaatoritega asendada.

Hea küll, iibeist 20-positsioonilised attenuaatorid tellitud ja prototüübid katsetuseks kokku pandud:

               

Töötasid küll, vaja siis korpused soetada (iibeist olid tarnijad Hiinast, Amazonist sai kiiremini, kuid mingitest ALPS-idest ei paistnud jälge olema):

               

Uued sisud sisse:

   

, karbid kokku:

   

ja uued nupud Farnellist ette:

   

Kokkuvõttes - oma töö teevad ära, ringskaalad on veel puudu.
Vasta
#26
Täitsa korralikud asjad.
ASK ülemise otsa mõõtmise puhul saab helikaardi sisendi pool suurte takistustega jaguri puhul probleemiks pikkade kaablite ja ühenduste mahtuvus, mis ASK-d maha tõmbab helikaardi jaoks. Selles mõttes peaks kasutama võimalikult väikeste takistustega jagureid, nii väikseid kui neil lubatav maksimaale hajuv võimsus lubab.
Vasta
#27
(09-02-2023, 01:21 AM)moi Kirjutas: Selles mõttes peaks kasutama võimalikult väikeste takistustega jagureid, nii väikseid kui neil lubatav maksimaale hajuv võimsus lubab.

Nõus. Kuid praktilistel põhjustel sai 10k attenuaatoreid kasutatud.
RMAA-ga mõõtmisel ei ole nende poolt olulist negatiivset mõju täheldanud, REW-ga ei ole veel proovinud.

Hetkeks mulle nendest piisab - ikka parem kui poted, mis alumises otsas kanaliti ikka üksteisest mööda hakkasid jooksma.
Vasta
#28
Ma mäletan oma võimude mõõtmistest, et kui jagur oli 500 oomise potega tehtud, siis mingit sisulist langust võrreldes ilma jagurita ei olnud aga 3k oomisega juba oli näha päris ülemises otsas vist umbes 1 dB suurune langus. Päris kindel ei ole kui suur see langus oli aga igal juhul oli nii suur, et läksin 500 oomise jaguri peale. Tarkvara ei peaks seal rolli mängima, ikka mahtuvused ja takistused mis võimu väljundi ja helikaardi sisendtakistuse vahele jäävad.
Vasta
#29
Eks ma teen järgmised attenuaatorid kui vajadust peaksin tunnetama, praegu jookseb mul RMAA 40kHz-ni ja erilist vahet pole ma selles alas märganud. Kui soov oleks 100kHz-ni mõõta, siis ilmselt oleksid vahed märgatavamad.
Vasta
#30
Kuna mul oli ka põhjust võimu mõõta, siis panen siia ka kaks pilti.
Mõõdetud 500/18 oomise jaguriga ja EMU0204 helikaardiga.
Pinge joone nime lõpus on väljundpinge 8 oomisel koormusel.

   

   
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne