Monster Vol. 2
#1
Veel üks vana ja lõpetamata teema
http://www.elfaelektroonika.ee/foorum/th...93-Monster
Kui ikka vähegi võimalik, tahaks see aasta ära lõpetada.
Kui ma eelmisel aastal eriti selle bassiosa peale ei mõelnud, siis nüüd tahaks just sellest alustada.
Ja olen ikka jäänud selle
http://www.xtz.se/uk/products/electronics/sub-amp-1-dsp
juurde, mis puudutab seda võimu osa. Bastanise kodulehel müüakse seda ainult koos 18”valjukatega. Hirmus suur summa minu jaoks välja maksta korraga. Hakkasin siis otsima, kas oleks võimalik neid Sub Amp 1 DSP ka kusagil eraldi osta. Tundub, et leidsin. Ja mitte ainult, vaid ka hind on ca 20% odavam. Aga sellest ehk siis kui mul asi on korda läinud. Sellest siis tahakski alustada. Mis puudutab neid Bastanise 18” valjukaid siis nende kohta pole ma kusagilt mingit infot leidnud. Ja kui läheb kunagi bassikate ostmiseks siis ilmselt ostangi nende käest. Ei saa ka mitte unustada, et ka kast ise on mul ehitatud just Bastanise mõõtude põhjal
http://www.bastanis.com/pdf/Mandala_cutting_plan.pdf
Et siis see seaks veel ühe takistuse mingi muu bassika kasutamisele, nimelt see Bastanise valjukas on suht madal, talle on jäetud sinna ruumi 170mm nagu jooniselt võib välja lugeda. Üldjuhul teised 18" valjukad kipuvad tiba kõrgemad olema.
Vasta
#2
Valjukad ostad siis Bastanise või ZTX-i käest?
Kui midagi head/huvitavat 18" tavalise-OB sobivat on silma hakanud oleks huvitav infot saad.
Vasta
#3
Lappasin kiirelt selle Sub Amp DSP manuaali ja ei suutnud imestamatta jätta, et mille kurjami pärast peaks olema vaja kogu seda parameetriliste ja paragraafiliste eqde hulka. Kuidagi veel suudaks sellest 10-band 1/3 oct. paragraafilisest aru saada, kuigi tsipake siiski jääb hinge kahtlus selle vajalikkusest aga viie parameetrilise kasutamine 100 Hz ulatuses jääb küll mõistatuseks. Eeldades et sub ise ei oma meeletuid lohke ja piike ning tuba ei koosne metallist ja klaasist siis esmane loogika ei oska selle kõige vajalikusest nagu aru saada.
Olen muidugi täiesti kindel, et kui seda kõikke tõesti vajad ja osata ka kasutada võib tulemus tõesti fenomenaalne olla, aga esmapilgul peale vaadates jääb asjast mulje kui rohkem võimalusi hullemaks kui paremaks saada.

PS! Kõik see ei olnud sugugi mõeldud kuidagi valikut halvustavana vaid pigem ikka diskussiooni ja eneseharimise jätkuks.
Vasta
#4
Tervist üle pika aja jälle!
Sub Amp 1 DSP -eks ta ole, kuidas keegi sellesse suhtub. Aga mina loodan selle abil oma bassiprobleemid lahendada. Ja oma kehva akustika ka. Hetkel siis asi niikaugel, et rahad mul Rootsimaal ja arvatavasti kas järgmine või ülejärgmine nädal minnakse tehasesse ja ostetakse nad ära. Sai helistatud ka tehasesse ca nädal tagasi ja oli täitsa olemas neil seal. Pärast seda tuleb siis vist üks väike Rootsi sõit teha ja need võimud sealt ära tuua, päris rasked teised – 2 võimu 36 kg. Eks näis, kuida kõik sujub. Aga tundub, et jää on hakanud liikuma lõpuks. Samas neist võimudest üksi miskit pole, tuleks ka 18” bassikad Bastanisest osta. Ise loodan, et ehk jõuab seda kõike enne jõule... Oleks tore küll siin katsetada, eks saan siis ka midagi siia konkreetsemat kirjutada kui head-halvad nad on. Aga hinnast- kui ma ennist mainisin, et tehasest ostes on ca 20% odavam kui Bastanisest siis hetkel see enam nii ei ole. Lihtsalt Rootsi krooni kurss on niipalju tõusnud aastaga. Aga pisike hinnavõit ikka, võrreldes Bastanisega.
Vasta
#5
Veel Sub Amp 1 DSP -st, huvitv kui sai helistatud tehasesse kus neid valmistatakse, oli kõik olemas ja nüüd nädal hiljem pole neil jälle pakkuda midagi. Tõsi, viimastel värsketel andmetel pidi olema üks Sub Amp Stockholmis müügil ja kusagil ühes teises Rootsi linnakeses pidi neid lausa 2 olema. Huvitav, eelmisel aastal samal ajal umbes kui sai ka helistatud valmistaja tehasesse oli ka vastuseks, et pole ja ooteaeg ca 1,5 kuud. Jääb küll mulje vägisi, et neid valmistatakse niivõrd vähe. Tõesti huvitav. Eks näeb kuidas asjad arenevad, seda ma küll ei oodanud.
Vasta
#6
Nuuh, pole ju tegemist päris niiöelda letikaubaga mida päevas paar tükki müüks, ehk siis et võib peaaegu ju aru saada.
Teine, pooleldi naljaga pooleldi väidetavalt tõega hüpotees, vähemalt osadel spetsiifilisemat audio/video kola tootvatel firmadel pidada suuremat sorti raskused olema komponentide tarnetega.
Vasta
#7
Sub Amp 1 DSP-d olemas! Jee! Esialgu on nad küll alles Rootsis aga küll ma nad siia ka varsti saan.Smile No oli nendega ikka tegemist.
Vasta
#8
Kui nüüd kõik kenasti peaks sujuma, siis on lootust, et järgmise nädala alguses saan oma Sub Amp 1 DSP-d kätte. Bastanise 18” valjukatega on veel hetkel probleeme. Aga täna õnnestus siis ka lõpuks uued kõrgete valjukad ära tellida-lubati siis ka nädala pärast. Eks näe. Uuteks valjukateks siis tulevad mul:
http://bmsspeakers.com/fileadmin/bms-dat...t.data.pdf
Ruuporid ka tegemisel aga hetkel uut infot ei ole.
Vasta
#9
tundlikuse tase on küll :O, graafiku küür 1,5k-5k ja järsk kukkumine 15k kandis kompenseerub ruuporiga, filtriga või aktiivselt? Keskribaga tundlikuse sobitamine? Madalas otsas saan aru, et piisavalt "mänguruumi"
Vasta
#10
Tasapisi asi ikkagi edeneb. Eile sain oma Sub Amp 1 DSP-d kätte. Seisavad siin teised mul kenasti ja ootavad Bastanise bassikaid. Mis puutub BMS-i siis on ka juba välja saadetud ja loodan lähipäevil kätte saada. Nende külge jah olid plaanitud Le Cleac'h 1,5 kHz ruuporid. Sellest oli juba varem ka juttu aga nii vana teema, kes see enam mäletab ja viitsib lugeda. Bastanise endaga edenevad ka asjad, täna sain juba arve bassikatele. Väga meeldiv on nende juures see, et kui arve on üle 100 euro siis saatekulu ei olegi. Üldse on Bastanise huvi Monsteri vastu suurem kui foorumis. Pean vist neile ühe pikema jutu kirjutama. Aga foorumisse mul vist enam midagi suurt lisada polegi, ootan millal oma asjad kätte saan ja siis tuleb Monster veel korraks lahti võtta ja uuesti kokku panna. Põhimõtteliselt on vist juba kõigest kirjutatud. Olen seda teemat juba siin 2 aastat nämmutanud ka, keegi ei saa enam arugi millest jutt. Nii et selline lugu oli siis Monsterist.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne