Monster Vol. 2
#21
Kuna Monster on valmis saanud lõpuks(ise ka ei usu), siis tahaksin veelkord tänada inimesi, kes mul siin abiks on olnud. No ja eriti tänulik olen ma muidugi teile, VT-25 ja Ramli, ilma teieta poleks Monsterit olnud.
Vasta
#22
Kaua kokku monsteri ehitus/katsetus aega võttis ka?
Vasta
#23
Esimene sellekohane postitus ELFA-s 11-07-09 11:52. Aga prototüüp oli veel enne seda. Nii et ca paar aastat umbes. Selle aja jooksul sai ikka mitmeid kordi ümbermõeldud ja muudetud. Ja õnneks on lahendus selline, et saab mingeid muutusi teha suht lihtsalt ka tulevikus. Paremaks saab alati teha. See ei tähenda samas, et ma temaga rahul poleks. Ainuke puudus-kulukas projekt.Smile
Vasta
#24
Hakkas ka mul jälle idanema asjad sinna OB suunda ja tekkis väike küsimus. Kas Bastanise 18" kohta mingeid andmeid ka said? Xmax, Fs ja Qt vast kõige rohkem huvitavad.
Vasta
#25
(29-03-2011, 07:49 PM)moi Kirjutas: Hakkas ka mul jälle idanema asjad sinna OB suunda ja tekkis väike küsimus. Kas Bastanise 18" kohta mingeid andmeid ka said? Xmax, Fs ja Qt vast kõige rohkem huvitavad.
Tea jah, ehk otsisin halvasti aga ei leidnud. Aga proovi uuesti seda varianti, mida kunagi pakkusin:

RE: Ühe lolli targutused Vol. 2
Nendele, keda see OB, Monsteri ja Bastanise teema on huvitanud võivad copyda näiteks Google otsingusse-Eminence for Bastanis, saab päris huvitava tulemuse.

Ja ega see ka tükki küljest ära ei võta kui esitad sama küsimuse näiteks Robert Bastanisele endale, ta on väga suhtlemisaldis.
Muidu kui vaadata veel neid Bastanise eksperimente, siis paljude puhul tekib küll küsimus kas nad ikka kõlavad ka. Kõlalauda või paneeli ju nagu polegi. Aga see niisama targutus, kuulnud ei ole ja vist ei kuule ka.
See ka põhjus, miks Monster nii suure esipaneeliga on. Sai katsetatud ka pisemate ja ka kitsamate paneelidega-tulemus oli niru. Ka küljed ei andnud tulemust.
Vasta
#26
Google kaudu jõuab selleni kus juttu 12" aga midagi ei leia 18" bassika kohta, mida sa omas dipoolis kasutasud.
Vasta
#27
Nüüd siis ca aastajagu kuulatud seda Monsterit. Polegi nii paha. Aga see jutt:


moi
Postitusi: 53
Liitunud: Dec 2009
RE: Monster Vol. 2
Kuidas see kuulamisruumi sobib kui dipooli suunakarekteristiku maksimum ei ole mitte kuulaja vaid teise kõlari poole?

On mind kogu aeg kummitanud. Ja ka endale ei andnud see rahu. Lõpuks umbes kuu aega tagasi sai Monster uuesti juppideks võetud ja veidike ümber ehitatud.
Mis siis muutus? RFT ette sai lastud 45 kraadine faas Kuna mul paneeli paksus oli 24mm siis sellest esialgsest säilis 10mm,ulejäänud sai siis freesiga maha lastud. Umbes taolist faasi on ka Bastanis kasutanud OB juures.
Teine ja kõige suurem muutus ongi,et tõin selle bassi ka ikkagi esipaneelile. Ümberehituse tulemusel muutus esipaneel ca 18cm kõrgemaks.
Tulemus oli aga selline, et seda kuuleks vist kurt ka.
Kuna aasta aega tegelesin ainult vinüüli kuulamisega, siis see aasta üritan end parandada ja teha veel Monsteri juures muudatusi .
Aga Sina Moi saad ka kuulata kui huvi on, anna ainult teada. Tegeled ju ise analoogse asjaga hetkel.
Paar pilti ka ümberehitusest esipaneelil:
http://nagi.ee/photos/walwal/20359971/in-set/298055/
http://nagi.ee/photos/walwal/20359975/in-set/298055/
http://nagi.ee/photos/walwal/20359977/in-set/298055/
Tagantpoolt oli muidugi tunduvalt keerulisem ümberehitada.
Vasta
#28
Tegelan jah sarnase asjaga, mul aga korrektsioon analoogis (ei ole veel valmis) ja valjukas U-frame küljes. Kuulama tuleks küll kui aega leian.
Vasta
#29
Noo on siin väga pikalt hoogu võetud aga lõpuks tehtud. Vahetasin siis Altec 288b titaanist asendusmembraanid välja. Huvitav muidu, et nad nii väga halvad polnudki. Asemele sai siis GPA-st tellitud 23834 Diaph. Kit. Need siis hetkel parimad membraanid, mida üldse saada on võimalik. Olen neid nüüd mõne nädala kuulanud-väga meeldiv.
Teine muutus siis kõrgete ruuporiga. Netis on palju juttu sellest, et seda arvutuslikku ruupori kaart pikendada. Iseendast nagu pisike muutus aga temaga oli tegemist palju, sest see tegelikult nõudis täiendavalt teise täiendava vormi ehitamist(ruupori äär keerab tagasi). Kui kedagist peaks asi huvitama, leiab netist piisavalt materjali.
Vasta
#30
Et oleks arusaadavam see ruupori täiustamise jutt ja saaks võrrelda, lisasin pildid ka(3 viimast siis).
http://nagi.ee/photos/walwal/sets/242455/
Veelkord tänud vaevanägijale! Kui nüüd minna ajas tagasi, sinna millal need ruupori mõtted olid tõesti alles mõtted ja sai siis pakutud ka tellimise võimalust, ei tundnud küll keegi huvi. Eks ta ole aga ikkagi huvitav huvipuudus.
Umbes samal ajal on aga poolakad suhtunud teemasse väga tõsiselt ja tegelevad aktiivselt ruuporite valmistamise ja müügiga. Tehakse erinevaid ruuporeid ja sealhulgas ka Le Cleac'h ruuporeid.
http://www.horns.pl/
http://www.diyaudio.com/forums/group-buy...horns.html
http://www.diysoundgroup.com/
Vähe sellest, nad on hakkama saanud ka elliptilise vormiga kenasti, millest sai ka kunagi pikalt laialt mõtteid mõlgutatud ja hiljem loobutud kui liiga keerulisest.
http://www.diysoundgroup.com/waveguides/...lc300.html
Poolakate hinnad on küll veits kallid aga ise välja arvutada ja vormid teha on ikka ka üks suur tegemine, ajaraisk, aretamine ja lõppude lõpuks on ikka kallis. Aga noh, õnneks meil nii lolle kui mina, ei ole palju.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne