Ühe lolli targutused Vol. 2
#31
Nendele, keda see OB, Monsteri ja Bastanise teema on huvitanud võivad copyda näiteks Google otsingusse-Eminence for Bastanis, saab päris huvitava tulemuse.
Vasta
#32
(30-11-2010, 05:52 PM)moi Kirjutas: Kui nimetada kõrge väljundtakistusega võimu vooludraiveriks, siis üldiselt mitte. Kui valjuka resonats jääb tema esitatava sagedusvahemiku sisse, siis pole vooludrive hea, ajab resonantsi Q suureks ja kasti paigaldamise puhul teeb võimatuks madalatlel sagedustel sileda ASK saamise.
kas mingid numbreid oleks võimalik saada ?
Kui kõrge on kõrge väljundtakistus.?
Aga OB'na FS nii suurt tähtust ei oma ?
Vasta
#33
Vaata sealt näiteks http://www.hot.ee/moij/ kuidas väljundtakistus ASK-d mõjutab.
Vooluallika väljundtakistus on teoorias lõpmatu suur.
OB puhul on omad nõksud, seal vahest ongi vaja Q suuremaks ajada aga see ei tähenda ikkagi vooluallikast juhtimist vaid natuke suurema väljundtakisusega võimendit. See natuke suurem pole enamsti suurem kui valjuka enda nimitakistus.
Täpsemad numbrid sõltuvad konkreetsest valjukast ja seda on võimalik arvutada/simuleerida.
Vasta
#34
(08-12-2010, 07:40 PM)moi Kirjutas: Vaata sealt näiteks http://www.hot.ee/moij/ kuidas väljundtakistus ASK-d mõjutab.
Vooluallika väljundtakistus on teoorias lõpmatu suur.

Kas on alati nii ? Erinevate skeemilahenduste puhul see erineda võib ?
Vasta
#35
Vooluallikas elekrtoonikas on teoreetiliselt lõpmata suure väljundtakistusega, muidu ta ei oleks vooluallikas.
Praktika on muidugi midagi muud, igaüks teeb nii suure takistusega kui vaja või nagu oskab.
Vasta
#36
Eesti on üks imepisike maa. Kui soov osta miskit vanemat kraami(valjukad näiteks), siis on see siin meil üsna problemaatiline. Aga miks mitte pöörata pilk meie lähinaabrite lätlaste poole. Igatahes valik on neil tunduvalt suurem. Olen isegi Lätist mitmeid kordi ostnud ja teinekord suht odavalt.
Tänagi, vaadates valjukate-kõlarite rubriiki, leidsin ka suht huvitavaid kuulutusi.
Näiteks:
http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audi...pmioi.html
http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audi...pminn.html
http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audi...pmgdd.html
need niisama näiteks, igaüks võib ka ise otsida. Sait muutub iga päev(lisanduvad uued kuulutused).
Konkreetselt valjukate-kõlarite müük(avaleht):
http://www.ss.lv/lv/electronics/audio/dynamics/
eks seal ole ka teisi rubriike loomulikult. Eriti hästi peaks see sobima Lõuna-Eesti inimestele.Smile
Vasta
#37
Noonii. Nüüd siis aasta ja üks kuu olnud XTZ SUB AMP1 DSP-de õnnelik omanik. Täpsem siis oleks öölda ikkagi üks aasta, sest kuu aega tagasi andis üks võimudest otsad. Võtsin lahti seal on hulk lintkaableid koos pistikutega. Lootsin ehk mõni pistik süüdi. Aga ei midagi.Tulemus 0. Olin endast juba siin täiesti väljas, kujutasin ette kuidas hakkan võimu Rootsi saatma jne. Lõpuks siis sai kokku võetud ja neile meil saadetud. Vastuse sain juba järgmisel päeval:

A common problem is that the memorybattery need to change.
If you can dismantle the amppart on the backside(discconnect the power!!!) then you see a standard lithium battery that you easily can change by your self.
Try this and come back whith info.

Nii lihtne see oligi. Ei suuda siiani endale andestada, et see mul üldse kahe silma vahele jäi. Huhh! Lihtsalt endal piinlik. Aga ehk on sellest mõnele teiselegi kasu, kes on sama tähelepanematu nagu mina.
Rahulikke pühi!
Vasta
#38
Selline vana asi nagu field coil speakers. On kellelgi lähemat kokkupuudet olnud? Ise ümber ehitanud? Arvamused? Kui vaadata ebays, siis näiteks Alteci field coil variandid on ikka ilgelt kallid. Huvitav, on siis asi ka seda väärt? Samas saab ju ka ise ümber ehitada ja tunduvalt odavamalt aga ikkagi kallis. Ega ma ei pidanud siin ainult Altecit silmas, Google annab siin tuhandeid vastuseid.
Näiteks:
http://www.ch-audio.com/CH288287.html
justkui oleks päris kena.
Vasta
#39
Mul praktika puudub.
Muidu aga on huvitav lahendus, eriti kui suurema mähise väljatugevust saaks moduleerida. Tuleks välja mingi pussh-pull moodi asi, mis võiks lubada minimeerida paaris harmoonilisi, ainult suurema mähise induktiivsus on vist nii suur, et mingit vaheluvat signaali sealt reaaselt läbi ei aja.

Kui konkreetsest lingist räkida, siis ilmselt pole originaalne magnet piisava väljatugevusega. Põhimõtteliselt peaks olema võimalik püsimagnet ja mähis nii optimeerida, et upgrade field coilile ei annaks midagi juurde. Antud 288 juures mängib ka sobitus ruuporiga veel rolli.
Vasta
#40
Viidatud link - seal oli jutt püsimagneti degradeerumisest. Minu arvates ei ole sellel jutul mingit füüsikalist alust, senikaua kuni voicecoili magnetväli ei välju püsimagneti hüstereesialast (kilomeeter on ruumi sinnani !) ei usu ma seda degradeerumist - igatsorti stepperites ja tuulegenedes on väljatiheduse muutused kordades suuremad kuid degradeerumist ei esine.

Arvan et "parem sound" on tingitud dampingu vähenemisest ning teatavast pehmest kompressiooniefektist. Kuid seda võiks edasi arutada, huvitav teema iseenesest.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne