Lõppvõimendite võrdlemine
#11
Minu pärast võite moiga edasi arutatada, mis artikkel väärib tähelepanu ja mis mitte. Mul pole audiotehniku diplomit, kasutan inseneri lähenemist nt mõõdan temperatuure mõõteriistaga, mitte käega.
Vasta
#12
(12-12-2017, 10:19 PM)martk Kirjutas: Minu pärast võite moiga edasi arutatada, mis artikkel väärib tähelepanu ja mis mitte. Mul pole audiotehniku diplomit, kasutan inseneri lähenemist nt mõõdan temperatuure mõõteriistaga, mitte käega.

Ää nüüd tühja kurjusta ...

Iseenda veast mahapõletatud lõppudega M-505 taastamise olen läbi elanud, niisama seda emotsiooni korrata eriti nagu ei soovi.
Vasta
#13
(12-12-2017, 10:26 PM)madis64 Kirjutas: Iseenda veast mahapõletatud lõppudega M-505 taastamise olen läbi elanud, niisama seda emotsiooni korrata eriti nagu ei soovi.
Kurb lugeda kusiganes foorumist, kuidas temperatuure kirjeldatakse tunde/käe järgi, aga moonutusi mõõdetakse korralike riistadega.
On ju fakt, et ülemäärane töötemperatuur on tehnika surm. Selleasemel, et seletada hot, extra hot sõnadega (üle 55 kraadi on inimtaju on abitu), pane temperatuurimõõdik külge ja kirjelda seisundit celsiustes. Mul lisaks distantstermomeetrile ka lollikindlad mehaanilised bi-metall kapslid, millega saan suletud korpuses, teki all ja väliselt nt lõputransside temperatuuri mõõta - on 50 ja 70 kraadi mõõdikud. Panen vidina transi või radika külge ja vaatan millal bimetalli plõks käib ja ahel katkeb.
Vasta
#14
Bimetallkapslite kohta - oskad linki anda?

Aga M-505 (ühe kanali) lõpud põlesid maha testriotsikuga tekitatud lühise, mitte liigse temperatuuri tõttu, teine kanal põles maha jõudevoolu seadetrimmeri kontaktikao tõttu.

Samas kui loed idle-current teemadest, et liigne väärtus või tekitada ebastabiilsust, siis nagu ei tahaks enam riskida.

Praegu on üks katkine M-505 saksa iibeis pakkumisel - paar-kolmsada eurot hetkel ei täi nagu koolitusfondi liigutada.
Vasta
#15
(12-12-2017, 11:05 PM)madis64 Kirjutas: Bimetallkapslite kohta - oskad linki anda?
https://www.ebay.com/itm/5pcs-40-160-C-B...0005.m1851
Vasta
#16
(12-12-2017, 10:48 PM)martk Kirjutas: Kurb lugeda kusiganes foorumist, kuidas temperatuure kirjeldatakse tunde/käe järgi, aga moonutusi mõõdetakse korralike riistadega.
Mis sind on hammustanud?
Muide me oleme siin mõlemad insenerid, kuid mitte audiotehniku diplomiga.
Mina omas katsetuses mõõtsin radika temperatuuri IR-termomeetriga, mitte käega ja ka mul ei põlenud transid mitte temperatuuri tõttu maha.
Vasta
#17
(10-12-2017, 06:46 PM)moi Kirjutas: Aga mõõda võimendi väljundpinget mingil koormustakistil (ka kõlar sobib, see isegi huvitavam oma keerulise takistuse sagedussõltuvusega), samu ASK ja THD mõõtmisi, peaks paremini näha olema erinevused.

Natuke aega on möödunud ja tegemata töö tahab tegemist - puhkusenädal ja keset päeva maja tühi...

Ajasin siis kõlarid (Radiotehnika FS-10.1) ja võimendid soojaks ning mõõtsin otse kõlariterminalidelt (1:10 pingejaguriga, et mitte järjekordset helikaarti maha põletada. Helisignaali nivooks kõlariotstel kujunes - parajalt lärmakana - tervelt 2V. 3,5V nivool surenesid mooutused juba ca 2 korda ja heli oli ülemäära vali):

ASK-d:
   

THD-d:
               

Jah, Hitachi pakub tulevaseks pensionipõlveks "väljakutseid" (kippus teine ka 400 Hz sagedusel kuidagi genereerima minema, nii et kõrgsagedusvaljukas mõnikord, kuid mitte alati, pirisema hakkas).

Onkyo M-505 on kõige "lahtisema" heliga, kuid mõne allika puhul võib ka pikemaajalisel kuulamisel natuke "terav" olla.

Flame on tegelikult pikemal kuulamisel vägagi mõnusa "natuke ümarama" heliga - mitte tuhm, kuid mitte ka väga "terav".

Tegelikult peaks neid võimendeid ka ristküliksignaaliga uurima ...
Vasta
#18
Üsna uskumatud tulemused.
Kui kõik korrektselt on mõõdetud peaks ainult Onkyoga midagi teha olema, teised on ainult "kaabli kuulamiseks" sobivad "effektiplokid". Seda nii ASK kui THD osas ja Hitachi on kohe eriti vilets, äkki pole ta tehniliselt korras?
Vasta
#19
(02-05-2018, 10:55 PM)moi Kirjutas: Üsna uskumatud tulemused.
Kui kõik korrektselt on mõõdetud peaks ainult Onkyoga midagi teha olema, teised on ainult "kaabli kuulamiseks" sobivad "effektiplokid". Seda nii ASK kui THD osas ja Hitachi on kohe eriti vilets, äkki pole ta tehniliselt korras?

Kõik sai ühe soojaga mõõdetud ...

Teadmine valgus, mitteteadmine pimedus ...

Ma arvan, et Hitachi pakub mulle pikemaid meeldivaid töötunde järgmisel sügis-talvel ...
Vasta
#20
Kas sa mõõtmised failina saad ka üles panna? Uuriks neid natuke põhjalikumalt. Mulle tundub, et Hitachi mõõtmistes on mingi viga sees. ASK pildil on tema muhud-lohud täpselt Flame omadega peegelpildis, mis ei ole kuidagi tehniliselt seletatav.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne