Helikaardid mõõtmisteks
#11
Mingi 2k suurune koormus võiks olla südame rahustamiseks. Mitu volti see 0 dB absoluutnumbris on piltidel?
Vasta
#12
dBu-ga tegu, ju ta siis 0,775 V ole. Aga eks ma mõõdan järgmine kord täpselt üle (pikosksoobis saab y-telje skaalat lihtsalt vahetada).
Vasta
#13
OK, ma mõtlesin, et võibolla oss võimendab mürasid tugevalt ülesse ja probleemne on ainult see 138 kHz kitsas piik aga ilmselt on mõlemal helikaardil suht nigel väljundfilter, või kuidagi jooksevad mürad filtrist mööda. UCA-222-l oleks nagu tavaline oversampling DAC, E-MU 0202-l aga delta-sigma DAC. Mõlemal pildidl on üsna klassikaline digitaalne müra, mis selliste DACide puhul üleval pool kvantimissagedust tekib. Üks aga on ainult selles, set seda müra ei peaks üldse tekkima kui DAC kivi sisendisse signaali ei tule.
Vasta
#14
(21-02-2017, 10:08 AM)moi Kirjutas: Üks aga on ainult selles, set seda müra ei peaks üldse tekkima kui DAC kivi sisendisse signaali ei tule.

Jah, ma keerasin arvuti helimikserist signaali nulli. Eks ma uurin natuke teemat edasi.
Vasta
#15
Aega viimasest postitusest natuke mööda läinud ning vahepeal EMU 0202-ga igasuguseid erinevaid mõõtmisi tehtud.

Mõned mõõtmised annavad loogilisi tulemusi, mõned aga mingil põhjusel panevad kukalt kratsima.

Mis omal ajal jäi tegemata, tuleb tagantjärgi heaks teha - uurisin siis natuke loopback-is REW-ga saadavaid tulemusi erinevate draiverite (Java / ASIO) ja erinevate kvantimissagedustega.

ASIO puhul on ASK (kalibreerimisfaili kasutades) sirge nii 44,1 kHz kui 96 kHz puhul, kuid THD on erineva iseloomuga (ülemise otsa pool):

         
.
Vasta
#16
Samas Java draiveritega annab (ilma kalibreerimisfaili kasutamata) ainsana normaalse ASK 96 kHz kvantimissagedus:

   

Kalibreerimine ajab 44,1 kHz kasutades tulemuse ülemises otsas väga karvaseks, muidu on - kalibreerituna - nii 44,1 kui ka 48 ja 96 Khz üsna sirged.

Ei oska muud arvata, et Java draiveritega on hetkel kõige praktilisem kasutada 96 kHz ilma kalibreerimiseta (nagu seni ongi kasutusel olnud).
Vasta
#17
Tundub, et see 96 kHz peal olev lisa moonutus tuleb kehvast DAC väljundfiltrist ja läbi tulevast kvantimissagedusest, muidugi peaks see olema näha ka Java draiveriga 96 kHz peal.
Kui Javaga pole, siis on võibolla ASIO draiver kehva.
Mina isiklikult kasutan ja kasutaks ikka ASIO draiverit, kui see vähegi korralik on, sellega saab Windowsi sisemisest ja suht kehvast audio süsteemist (volume control, igasugu "effektid" ja konvertimine) mööda.
Vasta
#18
Eile selgus katsetuste käigus, et mõõtmisteks kasutatav arvuti võib omada olulist tähtsust sama helikaardiga saavutatavele/kuvatavale lõpptulemusele.

Oli meil sõbraga laual kaks sülerit (minu Lenovo ja tema Dell) ning kaks E-MU 0202 helikaarti.

Mõlemad kaardid näitasid minu arvuti taga (RMAA-ga loopbackis mõõtes) oluliselt paremaid tulemusi kui tema arvuti taga (näiteks ülekostvus -106dB vs -96dB).

Draiverid ja seaded näisid samad olema - mängisime nendega, kuid samu tulemusi saavutada ei õnnestunud.

Ka kasulik teada ...
Vasta
#19
Kuna EMU-0202 istub USB toite otsas, on kõige tõenäolisem, et ühel arvutil on helikaardi jaoks parem (väiksema väljundtakistuse ehk suurema silumiskondega või väiksem voolu piiramise takistusega) USB toite väljund.
Vasta
#20
S.t. mõistlik oleks sellises olukorras E-MU-le (sarnaselt 0404-ga) väline toide korraldada?
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne