Pioneer N-50 võrgumängija tuunimine
#11
Nagu üks mu sakslasest sõber soovitas "kui kuulata kõlbab, kruvi kaas peale ja hakka kuulama" ...

Vahetasin veel DOS-astme sisendjuhtmed varjestatute vastu välja:

   

ja väike vahe on tuvastatav toitemüra langusena:

         

Aeg hakata pilli "torni kaabeldama" ...
Vasta
#12
(16-03-2017, 09:02 PM)madis64 Kirjutas: Kas 100Hz võrgumüra ongi optilisel sisendil (USB-ga võrreldes) madalam või tekitab efekti erinev diskreetimissagedus (44 vs 96 kHz) ...

Erinevused on nii suured, et erinevast diskreetimisest see tulla ei saa, tegelikult ei saa erinevast diskreetimisest mürad kohe kuidagi sõltuda.
Ilmselt on USB sisendil mingi kala sees ja tekitab mingil põhjusel müra, võibolla kuskil tekib mingi ground loop helikardi sisendiga?
Vasta
#13
(20-03-2017, 12:55 PM)moi Kirjutas: ... võibolla kuskil tekib mingi ground loop helikaardi sisendiga?

Mõte on huvitav, peaks proovima mängida sinaalifaili ühest arvutist USB sisendisse ja salvestada see wav-faili teise arvutiga.

Seejärel saab seda wav-faili juba RMAA-ga analüüsida.
Vasta
#14
Pole välistatud varaiant, et kahe arvutiga asju ajades ikka mingi loop kuskil tekib, kuigi tõenäosus vähe väiksem on. N-50 peaks mälupulgalt oskama ka maha mängida, siis kindlasti mingit loopi ei teki või lase võrgust mängida, ehk on LAN liides kuidagi paremini eraldatud aga need variandid pole muidugi pärsi need mis sul ilmselt vaja oleks.
Vasta
#15
Huvi pärast võiks kõikvõimalikud sisendid (võrgustriim, koaksiaalsisend, toslink, usb-arvutist, usb-mälupulgalt) üles mõõta.

Natuke võib küll aega kuluda, kuid igav ei hakka ...
Vasta
#16
Aega on natuke mööda läinud ning N-50 on "ahelasse sisse kaabeldatud" ning esmased kuulamised tehtud.

Järeldus siis selline, et standardmoodi, "Pure audio" ja "Hi-bit 32" moodide vahel on kuuldav vahe.

Netis kirjutatakse nende kohta ka järgmist:

https://www.digitaltrends.com/media-stre...50-review/

"In Hi-bit 32 mode, 16- and 24-bit bit streams are upsampled in real time to 32-bit resolution before being converted to analog. 
...
But if you’re the type who wants to hear your music with as little extra processing as possible, Pure Audio mode bypasses the N-50’s digital signal processor altogether to reproduce the track with as much fidelity to the original signal as possible."

Pioneer ise kirjutab nende kohta:

http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/def...cts/n-50ae

"Digital Filter with 3 Modes (SHARP/SLOW/SHORT )"

Kui sooviks teada, mida need erinevad moodid heliga reaalselt teevad, siis peaks sama loo salvestisi (eri moodides) Audacityga analüüsima?
Vasta
#17
Kui kirjeldada, siis milles need erinevused seisnesid?

Muusika analüüsimise pealt ilmselt erinevusi ei leia, peab kasutama mingeid spets signaale kuskil sagedusriba ja müranivoo äärealadel.
Vasta
#18
(04-01-2018, 02:13 PM)moi Kirjutas: Kui kirjeldada, siis milles need erinevused seisnesid?

Kõla oli erinev...

"Pure audio" (mis väidetavalt audiosignaali täiendavast digital processingust mööda läheb) oli kõige "plangum" (üsna sarnane mu CD-67 dacist tulevale helile).

"Hi-bit 32" tõi vokaalid "esile-lähedale" ja tegi "detailsemaks".

Standardmood (mõlemad eelmised režiimid välja lülitatud) on kuskil seal vahel.

Kui salvestaks ühe loo (või minutise lõigu sellest) kõikides moodides Audacityga, siis millised peaksid projektimäärangud olema?
Et laeks nad üles ...
Vasta
#19
Proovida ju võid salvestada (mida rohkem bitt ja kõrgem sämplimissagedus seda parem) aga mõõtmise mõttes ei anna see kindlasti midagi ja kõrvad on igal ühel isiklikud, subjektiivsed.

Kas sa selle N-50 arvuti ja REWi taha saad nii, et ta mängib REWi signaale ja helikaardi sisendist teeb RTA analüüsi? Kui jah, siis võiks seal natuke mängida -60, -80 ja -100 dB signaalidega THD-d mõõtes ja uurides mis saab kui 21 kHz või 47 kHz signaale üritad läbi ajada erinevatel kõrgetel ja hästi madalatel nivoodel.

Tegelikult oleks ehk mõtekas igaks juhuks üle kontrollida, kas ASK on kõigis moodides ühesugune, äkki on tehtud lihtsalt petekas ja väike erinevus sisse keeratud, et ikka oleks erinevus märgata.
Vasta
#20
Su mõtted on head, ma pean natuke plaani pidama.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne