Võimendi NAD216 renoveerimine
#31
Selle 214 ülemise osta ASK ära kukkumise mõõtmiseks mul helikaardi sagedusribast ei jätkunud, seal sai ka sisemised korrektsioonid kõrgemale sagedusele nihutatud.
Vasta
#32
Ok, kui nii on, siis nii on...
Vasta
#33
Veel üks pilt.
Jootsin maanduse rajad veel paksemaks paaris kriitilises kohas ja sain müra veel natuke väiksemaks.

   
Vasta
#34
Osa parandajaid soovitab igast maanduspunktist plaadil tuua omaette juhe tähtmaanduse keskpunkti.

Teised peavad sellist lähenemist paranoiliseks.

Tegelikult peaks ilmselt vaatama, millised vooluvõnked radade lillistest punktidest läbi lähevad.
Vasta
#35
Ei ole seal midagi paranoilist. Minu võimul on müra ja signaali suhe parimal juhul natuke üle -80 dB, on võime kus nii müra kui THD on alla -120 dB, see on 40 dB, ehk 100 korda parem, seal peavadki erilised meetmed tarvitusel olema.
Pilt ka dB skaalas 5V peal, 0 dB on enamvähem täpselt nii võimu kui helikaardi sisendi klippimise nivoo. OB bassi korrektsioon on ka kaasatud ja selle pärast ei alga mõõtmine väga madalalt sageduselt.

   
Vasta
#36
Lõikasin kaks mitte tähte jooksnud maanduse rada läbi ja jootsin juhtmega maanduse tähte ning sain müra veel 8 dB alla. Kahes kriitilises kohas radasid ei muutnud, tuleks liiga palju ümber ehitada ja sellel pole mõtet.

   

Panen veel ühe pildi EMU helikaardi loopi ja võimu THD ning müra võrdlusest, vasak on EMU. Sealt näeb, et võimu numbrid parimal juhul on väga lähedal EMU numbritele, nii et ka võimu mõõtmistes on juba suur osa ka EMU enda THD-l. Skaala dB numbrid on küll erinevad aga visuaalselt on signaal samale joonele nihutatud.

   
Vasta
#37
(08-03-2023, 08:28 PM)moi Kirjutas: Panen veel ühe pildi EMU helikaardi loopi ja võimu THD ning müra võrdlusest, vasak on EMU. Sealt näeb, et võimu numbrid parimal juhul on väga lahedal EMU numbritele,

Oeh, see kõik on nii keeruline, RMAA tulemused on palju lihtsamalt hoomatavad  Smile
Vasta
#38
Kuidas kellel, mind see RMAA üldse ei tõmba, seal ei saa paljusid asju teha mida vaja on.
Vasta
#39
(08-03-2023, 11:02 PM)moi Kirjutas: Kuidas kellel, mind see RMAA üldse ei tõmba, seal ei saa paljusid asju teha mida vaja on.

Sul on õigus, RMAA on üsna paindumatu tööriist. Kuid enne-pärast võrdlust esitab oluliselt lihtsamalt ja mõistetavamalt kuir sinu esitatud REW pildid. Ilmselt saaks ka REW-s taandada mõlemad olukorrad ühe joonega graafikuks ja esitada need siis üksteise peal - oleks ka piltlikum kui seda joonterägastikku uurida (no mda see n-järgu harmoonilise muutumine sagedusala lõikes mulle ikka ütleb).
Vasta
#40
Saab REW-is eri mõõtmisi samas graafikus näidata aga seal on oma piirangud. THD graafikus ei näe siis iga harmoonilist eraldi vaid summaarset THD-d ja müra ka ei näe.
Harmooniliste jaotus on väga oluline kui moonutusi on tahtmine vähendad, saab aimu millest need võivad tekkinud olla.

Panen veel ühe THD pildi kus on originaal 17 aasta vanuste kondedega võimu mõõtmise (paremal) ja kondede vahetuse ja maanduse radade muudatuse läbi teinud võim (vasakul) võrdlus, mõlemal on samasugune OB korrektsiooni moodul ka sisendis.

Sealt on näha, et originaali moonutus bassi otsas on tuntavalt suurem ja see on puhtalt 3. harmooniline, ehk toite piirang hakkab vastu tulema, kas on võrgus täna madalam pinge või kondedel ei ole mahtuvust, et pinget hoida suurema võimsuse juures. Ega 4. ja kõrgemad harmoonilised palju midagi juurde ei anna aga vahest on neid hea vaadata, ega seal mingeid anomaaliaid ei ole.

   

RWE-is on veel see hea omadus, et ta kirjutab mõõtmise andmetena üles (saab salvestada) ja hiljem saab sellest välja võtta erinevaid kõveraid või andmeid muud moodi modifitseerida ja analüüsida.
Vasta


Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne